Pelle: ”Jeg forsøgte at blive rigtig voksen og gro et skæg, det gik bare ikke”

Han blev for alvor kendt blandt det helt unge danske publikum, da han som Pelle B i 2009 vandt Børne Melodigrandprix med sangen ‘Kun Min’. Siden har den musikalske karriere været lidt tilbagetrukket og blandt andet veget pladsen for tre års gymnasieuddannelse, men nu er han igen tilbage – denne gang som Pelle.

Da jeg taster det oplyste nummer på Pelle ind på min telefon, må jeg erkende, at jeg allerede på forhånd havde en helt klar forestilling om, hvilken ung fyr jeg ville få i røret. Baseret på hans seneste musik, der oser af både selvtillid og attitude lænede mine forventninger til det forestående interview sig i høj grad op af det, hans musik fortalte mig om ham. Men mine forventninger må i den grad siges at være blevet gjort til skamme. Bag den tidligere DR-dreng gemmer der sig nemlig en eftertænksom og yderst velformulerende ung mand. Pelle B er måske ikke blevet ældre i sit udtryk men er i hvert fald blevet det i sin udstråling – måske netop derfor, har han valgt at lægge B’et på hylden og alene skrive og performe musik under navnet Pelle.

Tiden er gået siden jeg vandt MGP. Jeg havde egentlig planer om at gro et skæg, blive voksen og overdrevent. Jeg troede, at jeg ville blive rigtig voksen, når jeg fyldte 18 – det skete bare ikke. Jeg blev ligesom ved med at lege og finde musikken samtidig med mine tre år på gymnasium. Pelle B er blevet til Pelle, blandt andet fordi jeg er blevet ældre og ikke længere har DR som sikkerhedsnet mere. DR tog sig virkelig godt af os dengang, vores kontrakter var tilpasset i en sådan grad, at jeg er sikker på, der har siddet en eller anden socialpædagog og skrevet dem, så de tilså barnets tarv – sådan er det langt fra i dag og sådan skal det heller ikke være. Nu skal jeg stå på egne ben og lære.

Derudover er det vigtigt for Pelle, at hans fans ikke definerer ham på baggrund af DR. Han vil lave musik, som folk kan lide og som taler til publikum.

Der skal være noget oprigtigt i det musik, man laver til folk – de skal synes det er fedt. Jeg vil lave musik, som folk synger med på og danser til, ikke noget der er forbeholdt en eller anden lille kulturel sekt. Blandt andet derfor satser jeg meget på et stærkt netværk, som skal være med til at hjælpe mig til tops. I øjeblikket samarbejder jeg rigtig meget med Jesper Sidelmann, som blandt andet er Ida Corrs producer. Han har også opbygget et samarbejde med Benedicte, som også var MGP’er og som har en udgivelse klar den 17. juli. Han kan være med til at ændre, hvordan jeg står publicitymæssigt. Når vi optræder, er der virkelig tale om et show i øjenhøjde, hvor vi vil blæse folk bagover – det er confettishow for alle pengene med letpåklædte dansere og gang i den.

Selvom Pelle konstant sætter sig mål, så stopper han ikke, selvom han når dem. Hans seneste mål var, at udgive en EP, det er med udgivelsen af Sulten efter Succes nået. Alligevel brænder han efter mere, han vil lave mere musik og han vil skille sig ud fra mængden.

Jeg prøver at finde ud af, hvad jeg kan og hvad jeg vil og undersøger så, om de to ting kan kombineres. Derfor tror jeg egentlig heller aldrig jeg når i mål. Jeg fortsætter, i øjeblikket laver jeg ikke kun musik til mig selv, men også til andre tidligere MGP’ere og X-factorer og indspiller og producerer derudover også musik for andre. Musik handler om at skabe bevægelse, ikke kun på dansegulvet, men som en konstant udviklende proces. Jeg vil væk fra den melankolske og lidt for smarte diskurs, som den her type musik ellers gør hæftigt brug af. Booty er blevet et ord, der skal bruges i alle sange, og de sange kan da også være med til at sætte en fest i gang, men de rykker sig ikke, og de forandrer ikke noget. Alligevel måtte vi jo erkende efter at have skrevet fem dybe numre, at vi også blev nødt til at have et booty-nummer, derfor opstod ”På som et låg”. Min musik skal være fri og uafhængig, og det synes jeg, er lykkedes godt indtil videre. Blandt andet fordi vi sidder fire mennesker og skriver musikken sammen. Det går bare lettere, blandt andet fordi der kommer så mange forskellige inputs og kilder til inspiration i forhold til, hvis man sidder helt selv i hjørnet af sin stue og skal skrive noget, der giver mening for andre end en selv. 

”Artist er jo bare et fint ord for gøgler”

Og det er lige, hvad Pelle er! Han spiller musik fordi han brænder for det og fordi musikken er med til at definere ham. Han gør det for det publikum, som møder om for at holde en fest med ham og for at mærke, at musikken skaber glæder. Derfor opnår han en ligeså stor sejrsrus, når han er med til at producere og skabe musik for andre, som når det er ham selv, der står på scenen.

Når jeg er med til at gøre noget, der giver resultat, så bliver jeg både glad og bevæget! Den følelse det giver, når vi laver endnu et hit giver mig mere som både menneske og artist end det gør, hvis jeg lavede en afskedstur for 10. gang. Det giver mig noget at få lov at arbejde kreativt og oven i købet få lov at leve af det – uanset om det er som artist eller producer.

Med fare for at lyde som en journalist på lokaltv, må man i høj grad sige, at der bag den store drengerøv Pelle B, der siden er blevet til Pelle gemmer sig yderst velformuleret ung mand. En kunstner, der ved, hvad han ved, som konstant sætter sig mål, som han stiler intenst efter, og som har et stort potentiale, der er under konstant udvikling.

Det kan kun blive spændende at følge med i denne musikalske udvikling af et tidligere DR-barn, der nu er gået hen og blevet en ung mand med et blomstrende talent.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her