Die Antwoord, Roskilde Festival 2015, RF15, Orange Scene
Foto: Lasse Lagoni

Die Antwoord – Smæk på knæklysene til lidt for ivrig konceptkoncert

Afrikansk raver-rap var ikke så originalt længere.

Første gang jeg så de to mildest talt mærkeligt udseendet rappere Ninja og Yolandi Visser, der er en del af elektro/rap bandet Die Antwoord, var i musikvideoen til hittet Enter The Ninja fra 2010. Jeg var dybt betaget af lillepigen Ninja med det lange, lyse hår og de ekstremt store sorte øjne, der rappede og sang sammen med sin homie Yolandi – en ranglet, hvid fyr, der ærlig talt minder om en indavlet freak. Det gør alle i det syrede raver-univers. Og det var superfedt dengang de ikke var så kendte, i forhold til nu, hvor de er blevet til en folkefest på Orange Scene torsdag nat.

Kedeligt koncept

Der var smæk på knæklysene i både rød, grøn og gul overalt foran Orange Scene. Ingen tvivl om, at der var lagt op til partytime og rave af den mest outrerede slags. Måske på grænsen til det barnlige. Jeg har alligevel været til en del raves i mit liv, og det er essentielt, at man giver slip på sine hæmninger, for at opleve et fedt rave.

Problemet her var bare, at den efterhånden velkendte gruppe fra Cape Town, var blevet et stort koncept af bar røv og mærkelig opførsel. Den bare numse blev flashet adskillige gange under koncerten og vi skider højt og flot på det hele-stilen blev bare lige lidt for konformt. Mærkeligt nok. Det er ikke nødvendigvis den fedeste måde at vise, at man er lige glad med alle. Her virkede det, for det meste, lidt prol og useriøst.

’What’s up, Roskilde’

Nå man så stod og øvede sine techno-moves og prøvede at gå amok til festen var det en anelse irriterende i længden, at samtlige tilstedeværende på scenen med mikrofoner blev ved og ved med at råbe what’s uuuuup Roskilde, især fordi d’et i Roskilde blev udtalt. Det mindede mig konstant om, hvor jeg var og ordene blev så dumme at høre på til sidst. Det blev lige lidt for ivrigt. Man kan ikke bare bede folk om at have en vild fest.

Se hele Lasse Lagonis galleri fra koncerten HER

Die Antwoord, Roskilde Festival 2015, RF15, Orange Scene
Foto: Lasse Lagoni