Noel Gallagher, Noel Gallagher's High Flying Birds, Roskilde Festival, Roskilde Festival 2015, RF15, Arena
Foto: Lasse Lagoni

Noel Gallagher – Publikum sang med på trods af flad performance

Brit-rockeren Noel Gallagher var ikke i humør til så meget andet end at gennemføre sit show på Arena Onsdag aften.

For to en halv måned siden stod Noel Gallagher med sine High Flying Birds i VEGA og onsdag stod han på Arena med nok omkring de 17.000 mennesker der er plads til. Og der var langt fra den vidunderlige stemning i VEGA til det noget kønsløse show på Roskilde Festival.

Tog den på rutinen

Da Noel indtog Arena var det meget diskret og distanceret. Han tog ikke lige frem scenen med storm og under de første par numre, var jeg i tvivl om det var lyden, der ikke fungerede ordentligt. Det var først da storhittet Champagne Supernova – der i øvrigt ikke blev fremført på nogen iøjnefaldende måde – at publikum og jeg selv brød ud i sang og fik lov at nyde Noel lidt mere. Men engagementet fra Noels side var ikke rigtig tilstedeværende igennem hele koncerten. Det var dog ikke det store problem for publikum.

Noel er nice alligevel

Til gengæld er den aldrende herre generelt så cool og har et bagkatalog af hits og sammenhold, der kan give ham rigtig lang snor, når det gælder sin sceneoptræden. Han er en verbalt udlangende mand, der ikke pleaser nogen, og derfor kan hans numre godt stå selv. Også selvom det virker som om, at Roskildekoncerten bare er én i rækken af en lang festivaltour henover sommeren.

Publikum stod tæt pakket og der blev bestemt skrålet med på både Dont Look Back in Anger fra det skelsættende Oasis-album (Whats the Story) Morning Glory? Fra 1996. Også nyere sange fra det seneste album Chasing Yesterday fik begejstrede festivalgæster til at skråle højt med på de velkendte toner.

Se hele galleriet HER

Noel Gallagher, Noel Gallagher's High Flying Birds, Roskilde Festival, Roskilde Festival 2015, RF15, Arena
Foto: Lasse Lagoni