Lukas Graham
Foto: Lasse Lagoni

Lukas Graham – Uventet album udgivet i dag

Vi har lyttet til Lukas Grahams nyeste album ‘Lukas Graham (Blue Album)’ og Lukas er klar til at indtage verden.

Det seneste halvandet år har Lukas Graham, sammen med de faste producere, Future Animals og Pilo, brugt tiden intensivt på at skabe opfølgeren til det storsælgende og prisvindende debutalbum, ‘Lukas Graham’ fra 2012, der til dato har solgt mere end 80.000 eksemplarer.

Men nu, efter mere end tre års ventetid, udkom den nye plade helt uventet i dag.

Akkurat som debutalbummet, så hedder toeren også ‘Lukas Graham’, og opfølgeren har såmænd også stort set samme cover – bare i en blålig udgave og har derfor titlen ‘Lukas Graham (Blue Album)’.

Albummet indeholder i alt 12 sange, 10 af dem er helt nye, for 2014’s store danske hit ‘Happy Home’, der er streamet mere end 30 millioner gange, samt ‘Mama Said’, med det kraftigt inspirerede ‘Hard Knock Life-omkvæd’ (Jay-Z) er også inkluderet på Blue Album og fra i dag kan du nyde det oplagte sommerhit ‘Strip No More’ i radioen.

Hit parade

Albummet indeholder som sagt i alt 12 sange, men 2 af dem har allerede gået deres sejrsgang i radioen og der er 100% garanti for, at der kommer yderligere 2-3 store radiohit.

For eksempel den Sam Smith-inspirerede ‘Take The World By Storm’, eller sing a long sangen ‘Hayo’, der hvis man vil det, kan minde lidt om ‘Drunk In The Morning’. Men også den Jazz-poppede ‘Don’t You Worry ‘Bout Me’ og sangen ‘Playtime’ har stort hitpotentiale. Og vi kommer helt sikkert til at høre en eller flere af disse, som kommende singleudgivelser.

Førstesinglen ‘Strip No More’ går også helt sikkert hen og bliver en publikumsfavorit, med den uptempo soul-funk inspirerede lyd, synger Lukas eftersigende om en begivenhed der udspillede sig i Los Angeles, hvor bandet en aften havde været på strip club, hvor de så en dejlig stripper udfolde sit potentiale. En tid senere vendte de tilbage til clubben, men stripperen var der ikke længere. De fik at vide, at hun nu var færdig med sin uddannelse og ikke længere havde brug for den ekstra indtjening, som Lukas Graham fortalte til Grøn Koncert sidste år.

Et perfekt afstemt album

Ligesom det første album, er Blue Album også perfekt afstemt i mængden af stille- og festprægede sange.

Sangene ‘What Happened To Perfect’ – ‘7 Years’ samt ‘Funeral, er de mere indadvendte og dybere reflekterende sange. Sange hvor Lukas åbner op for sit savn til hans afdøde far.
Særligt åbningsnummeret ‘7 years’, er et reflekterende tilbageblik på Lukas’s liv, en beretning om livet og opvæksten på Christiania, livserfaringer fra hans far, der gives videre til Lukas og fremadsynet om Lukas videre karriere. Noget af teksten går – ‘Soon we’ll be 30 years old, our songs have been sold.  We’ve traveled around the world and we’re still rolling’ – En meget ærlig sang, med stille pianoopbygning, der ender ud i et storladent strygerarrangement. Den fungerer særdeles godt som åbningsnummer.

Kommende verdensnavn

Man kan godt høre at der er kommet stærkere kræfter bag, i form af Warner Music som pladeselskab.
Der er blevet investeret i Lukas Graham og lyden er mere finpoleret og sangene er mere radiovenlige og Lukas Graham er blevet kørt i stilling, til at indtage hitlisterne rundt omkring i verden.

Om det store gennembrud og det nye samarbejde med Warner Music, har Lukas Graham, i et i øvrigt fremragende interview med Politiken, udtalt: ‘Jamen, hvad fanden skal jeg bruge en million euro til? Jeg har aldrig været økonomisk motiveret. Det er også det, der chokerer de der amerikanere, som vi skal over og arbejde med nu. Jeg vil ikke have et kæmpe forskud og en masse penge, jeg vil have det rigtige hold omkring mig. Jeg vil ikke skylde nogen noget. Et forskud er jo bare en ondskabsfuld form for kassekredit’.

Alt i alt er der i tiden siden sidste album, nu kommet en virkelig god to’er på gaden.
Jeg er sikker på at Lukas Graham igen vil dominere den danske musikscene.
Albummet er virkelig godt, der er stille sange, der er radiovenlige hits og der er sange der vil være perfekte til de kommende koncerter, rundt omkring i landet.
Lukas Graham har om det nye album udtalt: ‘Målet med dette album er at få folk til at grine, danse og græde – alt sammen inden for en time.’ – Det lykkedes ærligt talt ret godt.

 

Støt kunstneren og køb albummet Lukas Graham (Blue Album) via iTunes HER.

Lukas Graham Live 2015:
19.11: Aarhus, Ceres Arena
20.11: Odense Idrætshal
21.11: Aalborg, Aalborghallen
26.11: Herning, Herning Kongrescenter
27.11: Vejle, DGI-huset
28.11: København, Forum

Koncertbilletter købes HER

Tracklist:
7 Years Old
Take The World By Storm
Mama Said
Happy Home
Hayo
When I Woke Up
Don’t You Worry ‘Bout Me
What Happened To Perfect
Playtime
Strip No More
You’re Not ThereFuneral

Lukas Graham