Emil Stabil

Emil Stabil – Den flade tallerken, fyldt med hitpotentiale

Så kom der endelig (vil nogen sige) en EP fra Danmarks nok pt. mest hypede rapper, Emil Stabil. Siden udgivelsen af Er Det En Fugl og den succes som det nummer kastede af sig, har karrieren taget fart med 200 kilometer i timen. Den blev fuldt op af dobbeltsinglen Swimmingpool og R. Kelly som første gang kunne høres i Lågsus på P3 tilbage i februar.

Men nu er han som sagt klar med sin første EP og man fristes til at sige, at den selvfølgelig er selvbetitlet. Og det er nu han for alvor skal vise hvad kan. De tre førnævnte numre har alle fået en plads på det seks numre lange udspil og det er derfor muligt at erhverve sig tre splinternye af slagsen fra den århusianske komet. Men det er langt fra alle tre der er en 10´er værd per styk på iTunes.

Åbningsnummeret Allerede Is (som også bliver udgivet som Emil Stabils fjerde single) er uden tvivl det mindst dårlige nummer af de tre nye. Der bliver som altid ikke sparet på de finurlige rim og selvhøjtideligheden er mere til stede end nogensinde før. “Du kan ikke fryse mig, for jeg er allerede is, og du kan ikke brænde mig, for jeg er allerede ild“, lyder dele af omkvædet og Emil Stabil er tydeligvis det hele hvis man spørger ham selv. Hvis han skal have et hit, som ren faktisk fortjener at være det, så er det med Allerede Is. Det er fangende og du kommer til at høre det lige så meget gennem sommeren som du hørte Er Det En Fugl sidste år.

Tredje skæring på EP’en er nummeret Booty Call som for at sige det ligeud, er den værste gang crap i mands minde. Det har den tidligere Børne MGP vinder og dette års to’er i de voksnes version af konkurrencen, Anne Gadegaard med på omkvædet. Og hvor mange mener, at det som reelt går ned af bakke for nogle kunstnere efter deltagelsen i Melodi Grand Prix, ja så er det i den grad den forbandelse der har ramt barnestjernen. Det er i hvert fald ikke hende man skal ringe til, hvis det er succes man er ude efter! Hovedpersonen selv gør det også selv kun gennemsnitligt, hvilket er en skam for det rigtig lækre beat som Lil Producer har fået smækket sammen.

Sidste nye nummer er Fuck som har det tredje Lil Label-medlem, Young Bong med som featuring. Dette nummer er så meget dumhedsmusik at selv Topgunn, Specktors og alle andre producenter af den slags musik blot må stå måbende tilbage, mens dette nummer helt sikkert bliver et hit. Ikke fordi det er et musikalsk mesterværk, for det er alt andet end det. Men det er vitterligt så catchy og nemt at rappe med på for den unge generation, at Distortion-mentaliteten vil hærge dem sommeren igennem fra det sekund Emil Stabil tænder lighteren, tager det første hiv og spytter det første rim på Fuck.

Når Emil Stabil sommeren igennem drager landet rundt (blandt andet på Grøn Koncert sammen med Lågsus På P3-drengene Pelle Peter Jensen og Nicholas Kawamura), så vil denne EP helt sikkert starte en fest. Det er en af de fladeste tallerkener, men alligevel så er hitpotentialet for 5 ud af de 6 numre enormt (hvilket to-tre af dem også allerede har bevist) samtidig med at det bliver leveret på den helt rigtige måde, så hypen omkring århusianeren kommer ikke til at dæmpe sig i den nærmeste fremtid.

EP’en kan købes via iTunes HER

EmilstabilCover040