Emil Stabil

Emil Stabil – Han har fået vinger, men kan han flyve?

Efter en sommer hvor undergrundsrapperen Emil Stabil sammen med sin partner in crime, Lil Producer, og med hjælp fra P3’s Pelle Peter Jensen og Nicholas Kawamuras (Lågsus) hype, ikke har været til at undgå, er turen kommet til den svære toer efter monsterhittet Er Det En Fugl.

Men hvorfor kun nøjes med toeren og ikke også smide nummer tre med, med det samme? Han har i hvert fald valgt, at udsende en dobbeltsingle med numrene R. Kelly og Swimmingpool. Numre, der ligesom Er Det En Fugl, langt fra, rent indholdsmæssigt, er revolutionsteorien anno 2015 lyrisk, men derimod lever højt på deres meget catchy beats og tekster der er lette at synge med på.

Men lige på det parameter, gør de det dog også godt udover det sædvanlige.

R. Kelly er uden tvivl det bedste af de to tracks. Med et omkvæd der består af sætningen “jeg må ha’ røget på det samme som R. Kelly“, så er det en hyldest til sig selv og sit liv om hvor vildt han har det, hvordan han “ryger så meget at selv Klumben får noia” og han er “så dope at folk prøver at sniffe ham“. Han går endda så langt som at sammenligne sig selv med Facebook-fænomenet og milliardæren Dan Bilzerian.

Swimmingpool er ikke meget anderledes. Den handler om hvordan han er så vild, at kvinderne går fra at være tør til at være våd som en swimmingpool når de ser ham. Der er dog én sætning i nummeret, som, for dem der var nede med Er Det En Fugl, helt sikkert vil huske ekstra godt: “Er det en vandpistoooool? Nej det’ hendes punani.

Selvtilliden hos den unge, fremadstormende rapper er bestemt ikke til at tage fejl af. Det musikalske niveau er blevet bedre siden førstesinglen, men der er stadig lang vej endnu for Emil Stabil. Men det er en start og der er håb for, at han på et tidspunkt for alvor lærer at flyve.

10994590_343634465826779_4737238481637770444_n