Abbaz – Nyeste stjerne på Cheff Records-himlen

Et af Danmarks mest fremadstormmene pladeselskaber i dette årtusinde, Cheff Records, har netop udklækket endnu en artist som er klar til, at skinne på danske musikhimmel. Navnet er Abbaz Chiyad og han er klar til at gøre sine kollegaer Klumben, Kidd og TopGunn kunsten efter.

Han har tidligere været en del af et mindre musikkollektiv under navnet A-Double-B, men nu er kursen sat ud af den famøse Cheff Records motorvejen som Abbaz. En motorvej som næsten automatisk giver en fanskare fra start, men som man skal kæmpe hårdt for, for at bibeholde.

Det er der dog god grobund for med albummet Drømmen Lever ved sin side. Det indeholder i hvert fald en håndfuld tracks, som giver grund til at blive og ny tilkommende grund til at blive en del af fanskaren.

Abbaz vil ufattelig gerne være rapper, men ikke desto mindre, så er det når han på numre som Bukser og Stå Op vælger en nærmest syngende stil at han for alvor tager kegler og hitter et par homeruns.

Det der går galt når han kaster sig over rappen er (nogle gange på dette album), at han simpelthen prøver for meget. Det bliver aggressivt og han laver en stemme der er dybere end hvad der i hans tilfælde lyder godt.

Men med et pas som kun viser 22 år, så er der grund til optimisme om at han nok også skal få helt styr på denne del. Og hvis det lykkes, ja så kan man nærmest sammenligne ham med en vis amerikansk rapper ved navn Drake, som også mestrer begge ting.

Det absolut bedste nummer på Drømmen Lever, er dog Ved Min Side, hvor han laver det bedste rapvers på pladen fra hans mund, samtidig med han også leverer et rigtig lækkert syngende omkvæd. Han bliver i andet vers suppleret af en af bedste rappere og sangskrivere, Pede B som bestemt heller ikke gør det dårligere.

Der er nogle ting der halter, men der er bestemt også nogle ting som fungerer rigtig, rigtig godt.

Trackliste:
01. Guldkæder & Modeller (feat. TopGunn)
02. Bukser
03. Ved Min Side (feat. Pede B)
04. Knuste Hjerters Klub (feat. Isaac Kasule)
05. Deler Ligesom Brødre (feat. Gio)
06. Lig Tæt (feat. Murro)
07. Rover Drømme
08. Stå Op
09.Drømmen Lever (feat. Murro)

Drømmen Lever