Foto: Lasse Lagoni

Derfor trak Smukfest stikket på MØ og Reptile Youth

En del blandt publikum må have undret sig over, at musikken til koncerterne med Mø og Reptile Youth blev stoppet kortvarigt. Nu fortæller festivalens talsmand hvorfor.

Crowdsurfing og stagediving er forbudt i bøgeskoven. Det fik både publikum og kunstnere at mærke på den hårde måde til koncerterne med og Reptile Youth.

Her oplevede de, at stikket bogstaveligt talt blev trukket, da bandet ville ud blandt publikum. Og det er der ifølge Smukfest en helt bestemt årsag til.

“Der er folk, der kommet alvorligt til skade i forbindelse med stagediving, så stavediving og crowdsurfing er forbudt både for kunstnere og publikum,” fortæller festivalens talsmand Poul Martin Bonde til det aarhusianske musikmagasin GAFFA.

Crowdwalk i orden

Selvom crowdsurfing og stagediving er no go i den skanderborgensiske bøgeskov, var det bestemt ikke umuligt at komme ned blandt publikum uden at få slukket for strømmen.

Under D-A-D’s koncert var forsanger Jesper Binzer nemlig helt uproblematisk nede at gå blandt publikum.

Rutinerede Binzer har forklaret det med, at efter 30 år i branchen vidste man et eller andet. Han valgte derfor modsat MØ og Reptile Youth at crowdwalke.

Det er nemlig ikke forbudt, og ifølge anmelderen fra Poplish var det et usævanligt smukt syn på Danmarks Smukkeste Festival.

Foto: Lasse Lagoni
Foto: Lasse Lagoni

Hvad synes du om beslutningen om at trække stikket, da MØ og Reptile Youth besluttede sig for at stagedive/crowdsurfe? Var det den rigtige beslutning, som festivalen tog?

Skriv gerne din mening i kommentarfeltet i bunden af siden.