D-A-D – Den eneste rigtige måde at lukke og slukke på

Søndag aften var vi en del, der var til fødselsdagsfest i Skanderborg. 30 års fødselsdagfest. Og hold nu kæft, en fest! Der var det hele! Fri fadøl, store oppustelige dillere, glade mennesker og rockmusik. Vi mødtes i en skov, og de næste par timer glemte vi alt om, at det var søndag og at hverdagen venter lige om hjørnet.
Fødselarerne var selvfølgelig D-A-D og lokationen var Smukfest. Og smukt var det! Efter en lille forsinkelse kom brødrene Binzer, Stig og Laust på scenen med 200 km/t.

”FOR FANDEN I HELVEDE SKANDERBOOOOOOOOOOOOOOORG”

… og så var vi ligesom i gang! Og vi var med dem hele vejen, måske osse forbi publikum udgjorde ”den hårde kerne”, der var der netop fordi, vi da ALDRIG ville gå glip af D-A-D på Bøgescenenerne. Gennemsnitalderen og testosteronniveauet var i hvert fald højere end til nogen anden koncert på årets Skanderborg Festival.

Og alt var ved det gamle. Næsten! For forskellen på drenge og mænd, er overskud! For lige så højt som vi elsker at D-A-D leverer varen HVER gang, at Stig Pedersen har bar overkrop og stramme lavttaljede læderbukser, Jacob Binzer i høj hat og bror Jesper med sit karakteristiske lange hår, så vil vi overraskes.
Og vi fik hvad vi kom efter! Bandet lagde ud med hittet ”Jihad” for fuld smadder, der var ild og vores begejstrede brøl runger stadigvæk i ørerne. Vi fik ”Evil Twin”, ”Overmuch”, ”Soft Dogs”, Grow Or Pay” og de gode gamle ”Jackie O” og ”Jonnie”, som man nok skal have været med fra starten af, for at være hjemme i.

Og pludselig, ud af det blå stod Jesper Binzer nede blandt publikum! Totalt cool og overskudsagtig, stod han blandt 20.000 fans og talte til og med os, og vi elskede det! Anledningen var, at der tidligere på festivalen, var flere koncerter, der var blevet stoppet, da der blev crowdsurfet. Men ifølge Binzer selv, vidste man et og andet efter 30 år i branchen, så han valgte at crowdwalke, for det er SMUKT og slet ikke forbudt!
Så fik vi ”Reconstructdead” og ”Everything Glows” og Laust Sonne var helt på toppen med op til flere fede trommesoloer. Han fik sin helt egen hyldest, da Binzer råbte for på ”Kom så Laust, vi ved, du har det”. Herefter kom Laust helt frem på scenen med et lille trommesæt, som herefter blev kastet ud til heldige fans. Genialt!

Mørket sænkede sig over Bøgescenen, og stemningen peakede, da vi fik kæmpehittene ”Bad Craziness” og ”Sleeping My Day Away” som ekstranumre, hvorefter Jesper Binzer igen crowdwalkede ud blandt folket og spillede ”Laugh ‘N’ A Half” på akustisk guitar.

Ekstraekstranummeret som vi alle stod og ventede på, fik vi, da bandet gav os ”It’s After Dark” og fællessangen steg til uanede højder, og selvom vi slet slet ikke var klar til lukketid i Disneyland, så virkede det bare så RIGTIGT, at stå der i mørket foran Bøgescenen med en lillebitte smule regn fra oven og nyde øjeblikket! TAK D-A-D for et skud antidagligdag, vi kan klare os længe på det. Måske helt indtil august næste år.

 

Se hele galleriet HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Søndag aften var vi en del, der var til fødselsdagsfest i Skanderborg. 30 års fødselsdagfest. Og hold nu kæft, en fest! Der var det hele! Fri fadøl, store oppustelige dillere, glade mennesker og rockmusik. Vi mødtes i en skov, og de næste par timer...D-A-D – Den eneste rigtige måde at lukke og slukke på