Avicii – Wake Me Up (feat. Aloe Blacc) ******

Det er ingen hemmelighed, at Sverige har opfostret en håndfuld rigtige gode DJs som i disse dage høster stor anerkendelse og succes rundt omkring i verden. Dada Life, Steve Angello, Sebastian Ingrosso, Avicii og mange flere kan skrives på listen over internationale top DJs, som er opfostret på den anden side af Øresund. Og netop den sidst nævnte, Avicii, er netop nu klar med nyt udspil.

Men hvis håber på en single der genre og indholdsmæssigt minder om smash-hittet “Levels” eller “Silhouettes“, så kan man godt tro om igen. For manden med det borgerlige navn Tim Bergling har på dette track foretaget et markant retnings- og genreskift.

Nummeret hedder “Wake Me Up” og er en blanding af indre mindre end Country og så hans sædvanlige House genre. Til den vokalmæssige del af nummeret har han fået den garvede sanger Aloe Blacc til at ligge sit præg på nummeret.

Det hele starter ellers som man kunne forvente, med et house præget beat som dog hurtigt bliver skiftet ud med en elektronisk country melodi og med den her country/soul lignende stemme fra Aloe Blacc.

Men selvom et setup med to så vidt forskellige genre, som bliver blandet sammen, udadtil lyder vanvittigt og man tænker, at “det kan da umuligt lyde godt”. Så er det netop lige præcis dét, det gør.

Avicii har formået at skabe en nærmest ny genre som i den grad lyder godt. Det er innovativt, det er nytænkende og så lyder det for at sige det lige ud pisse fedt. Og så har “Wake Me Up” samtidig hitpotentiale så det basker.

avicii-wake-me-up  ****** (6/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk