Mew – Visuelle genistreger

Siden 1995 har det danske band, Mew, prydet musikscenen i hele verden, og i aften afsluttede de deres europatourné med en tur i Det Kongelige Teater.

Selvom Mew har turneret verdenen rundt, så står Hellerup drengene stadigvæk stærkest på dansk jord – og styrke var essensen af koncerten søndag aften i Det Kongelige Teater. Styrke på flere forskellige aspekter, men det bærende aspekt til aftenens koncert var det visuelle.

Efter en kort præsentation af projektet Music For Dignity, gik fem mænd på scenen og bag dem var der en meter høj skærm. En skærm hvor der allerede fra sangen ‘’In A Better Place’’ ikke var nogen tvivl om, at Mew er dygtige til det visuelle. Samtidig med dette var lyset også en afgørende faktor gennem koncerten. Lyset virkede som et søvndyssende middel, men bare uden effekt.

Mew har altid været gode til det med billeder og videoeffekter, og det er lige før man skulle tro de har været forbi Roskilde Dyrskue. Ved ‘’The Zookeeper’s Boy’’ føltes det som om, at der var flere dyr på skærmen, end der var mennesker i salen.

Tavshedens fremme

En halv time inde i koncerten, var det eneste ord fra Jonas Bjerres mund ‘Tusind tak’. I det mindste var det muligt at høre hvad han sagde, hvor det omvendt var umuligt at høre noget ved sangene‘’The Wake Of Your Life’’, “Twist Quest’’ og ‘’Water Slides’’.

Selvom baggrundsskærmen blev flittigt brugt, så savnede man noget mere substans på den . Der var steder undervejs, hvor det lignede tapet fra 80’erne eller noget fra en Kraftwerk koncert. Det virkede malplaceret og på grænsen til uoriginalt.

Men den blev også brugt positivt. Ved sangen ‘Satellites’ blev skærmen brugt som en rejse gennem universet. Det var et mesterværk, og når man kiggede på det, mistede man fornemmelsen for tid og sted. En ren psykedelisk følelse.

Kongelig for en aften

Åbningssangen på det nyeste album ‘Visuals’, ‘Nothingness and No Regrets’, var det første ud af fire ekstranumre, og for første gang i aften var lyden perfekt. Man skulle tro, at de tænker i minimalistiske tanker, men lige når man tror, at det bliver holdt enkelt, bliver det brudt med ‘Am I Wry? No’, og dens epileptiske præsentation.

Man skulle tro, at lydmanden var gået hjem efter ovenstående sang, for da ‘156’ startede, blev lyden af Jonas Bjerres sprøde stemme ødelagt af højttalernes rungende lyd. Sangen sluttede med individuelle soloer, og så hele problematikken endte nogenlunde neutraliseret.

En af Mews største hits, ”Comforting Sounds’, fik i aftes æren af at afslutte showet. Visuelt var det rigtig pænt, lyset var enkelt og lyden udemærket. Sangen fik publikum til at gå amok, og kunne man ønske sig en bedre afslutning, end en stående klapsalve? Nej.

Mew, Det Kongelige Teater
Foto: Thomas Rasmussen

Se hele galleriet fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her