The Rumour Said Fire – Ny begyndelse på imponerende historie

The Rumour Said Fire åbnede torsdag aften Tivolis nye scene Orangeriet, der danner baggrund for konceptet Lillefredag, hvor danske musikere hele sommeren får lov til at spille weekenden igang.

Fredagsrock er blevet fast inventar hos mange danske musikelskere. Hver eneste fredag hele sommerhalvåret bliver Tivoli fyldt op af fans, der er kommet for at se deres yndlingsmusiker. Torsdag aften åbnede Fredagsrocks lillebror endelig dørene i den nye sekskantede bygning, der har fået navnet Orangeriet.

Det danske band The Rumour Said Fire havde fået æren af at åbne den nyeste danske musikscene, som er et besøg værd i sig selv.

Ved siden af Glassalen befinder det sekskantede Orangeri sig, hvor Tivolis gartner får sig et værksted, og som – udover at være ramme for en masse fantastisk musik – også kommer til at være et tv-studie. Generelt er fremtiden for Orangeriet, og hvad det kan blive til, meget interessant. Hos Poplish, ser vi ihvertfald frem til at se den nye scene blomstre sommeren over.

The Rumour Said Fire, Orangeriet
Foto: Rod Clemen

Da det røde bånd var klippet, påbegyndte The Rumour Said Fire deres koncert. For mig var det den første af den slags, for da bandet i 2010 bragede igennem den danske lydmur, havde jeg næsten lige opdaget P3 og hørte primært dårlig amerikansk popmusik.

Nu skriver vi 2017, og den 28. april udgiver The Rumour Said Fire albummet “Crush”. Et album de teasede for undervejs i koncerten. Blandt andet ved at fremføre en noget nær perfekt udgave af førstesinglen “Television Personalities”.

Den 50 minutter lange koncert tog os torsdag aften med tilbage til øvelokalet i 2009, før karrieren eksploderede i raketfart, hvor lyden var markant mere folket og drømmende, end den er her otte år senere.

“The Balcony” og “Sentimentally Falling” må nævnes som nogle af højdepunkterne fra aftenens koncert, hvor det blev helt tydeligt, hvor meget bandet har udviklet sig fra første EP “The Life and Death of a Male Body”.

The Rumour Said Fire anno 2017 har nemlig mere kant og en mere rocket lyd, dog stadig med de drømmende toner, der altid ligger lige under overfladen i musikken.

Bandets musik passede perfekt ind i rammerne, Orangeriet havde at byde på, hvor blomsternes duft og musikkens lyrik gik hånd i hånd og førte os gennem et overgangsritual fra vinter til sommer – på trods af at foråret ikke sådan helt er kommet til København endnu.

The Rumour Said Fire, Orangeriet
Foto: Rod Clemen

Når alt kommer til alt, kunne jeg ikke komme i tanke om en bedre måde at tilbringe min torsdag aften på. Det skulle da være at besøge scenen igen, når solen står højt på himlen, og myggene driller de solkyssede ben.

Kvaliteten af The Rumour Said Fires fremførelse kan der ikke sættes en finger på, for samtlige medlemmer har en musikalsk intelligens. Forsanger Jesper Lidang har stadig charme og tryllebinder stadig publikum, som han har om sin lillefinger fra start til slut.

Der er slet ikke ingen tvivl om, at The Rumour Said Fire er tilbage. Nu bør vi alle de frem til, at de manifesterer sig på den danske musikscene igen.

Der skal dog være en lille løftet pegefinger til Tivoli. Orangeriet er nemlig bygget sådan, at scenen er omkranset af siddepladser, men så snart disse er optaget, bliver publikum nødt til at stå op omme bagi. Her skråner jorden nedad. Så et tip herfra er, at du bør komme i ordentlig tid, hvis du vil have mulighed for at se musikken og ikke blot høre den.

Indtil september kommer Orangeriets scene hver torsdag klokken 19 til at blive betrådt af nogle af de mest interessante nye og lidt mere alternative forgreninger, end Fredagsrock bliver. Navne som Benal, IAMJJ, Ericka Jane, Mattis og The White Album er nogle af dem, der skal spille på den nye scene, inden sommeren går på hæld.

The Rumour Said Fire, Orangeriet
Foto: Rod Clemen

Se hele galleriet fra åbningen af Orangeriet HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nanna Frank
Nanna Frank
Regelmæssig koncertgænger med hang til musik, der stadig lugter lidt af øvelokale. Svært begejstret for den klassiske rock, den nye elektronik, den drømmende ballade og den velskrevne popsang.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her