Queensrÿche – En stille svingom i Amager Bio

Queensrÿche er en gammel traver, som blev dannet i 1982 og med 14 albummer i bagagen, har de et så stort bagkatalog, at der var lagt i ovnen til en ordentlig omgang i det gamle metaltempel på Amager. Desværre blev det hele en smule tammere, end der var lagt op til.

Jeg ankom til Amager Bio, netop som Methodica gik af scenen. En lille smule ærgerligt, men sådan er det, når man ikke kommer ud af døren i tide til at få det hele med. Der var dog næsten tomt og mange havde valgt at befinde sig udenfor og varme stille og roligt op til de senere udskejelser. Derefter fik vi besøg af Archer Nation, som jeg aldrig havde hørt før, men der var godt nok old school-metal for alle pengene. Det lyder som et besøg i tidsmaskinen og den efterlader en i de glade 90’ere. Jeg kan ikke gengive et enkelt øjeblik fra Archer Nations optræden, men der var tryk på og publikum fik da også bevæget sig ind til disse gutter, som gav den alt hvad de kunne. Det er imponerende, at tre mand er i stand til at lave så massiv en lyd. Jeg kommer uden tvivl til at sætte dem på til et spin på den digitale pladespiller. Når det så er sagt, så er det også meget sikkert at spille på denne måde, og det er nærmere bagudskuende og knap så progressivt.

På nøjagtig samme måde føles Queensrÿche, hvor musikken er fremragende og humøret er fint, men der mangler noget for at få det op at ringe. Der blev åbnet med “Guardian” fra det nye Condition Hüman, og det fik gang i publikum. I det hele taget var det en dejlig varieret sætliste, som blev taget i brug og det nye stod fint til det gamle på denne aften. Gennemsnitsalderen var fuldt ud i tråd med, at bandet har eksisteret længere end mig, og adskillige gæve gutter havde bevæget sig ud i Københavns natteliv, nu hvor Christianias hashhandel ikke længere kan give underholdning til masserne. Ikke at der er et reelt overlap mellem de to hændelser.

Netop alderen virkede også som en begrænsende faktor, da Todd La Torre, vokal, manglede luft til det meste af sættet. Det kom allerede til udtryk under Operation: Mindcrime, der var andet nummer på aftenen. Det gjorde også at resten af oplevelsen blev noget mærket af netop dette, og det var et meget stillestående publikum under hele koncerten, der aldrig helt blev forført af musikken, der ellers blev spillet godt. Heldigvis var der dog højdepukter undervejs og her vil jeg fremhæve “Empire” der virkelig stod godt til bandet og deres lyd på denne aften. Desværre må jeg sige at progmetallen ikke rigtig fik fanget mig på denne aften. Selvom der blev gjort et alvorligt forsøg fra Queensrÿche med en fremragende “Eyes of a Stranger” til sidst, hvor jeg da fik skrålet en smule med på det hele.

Det ender altså med en lidt tam oplevelse, hvor der aldrig rigtig kom smæk på, men det var stadig ikke dårligt. Bevingede ord er svære at diske op med i middelmådighedens ansigt og selvom der ikke blev brændt broer ved denne oplevelse, så har den heller ikke overbevist mig om, at Queensrÿche er andet end faderen til en genre, som ikke rigtig har den store appel i dag.

Queensrÿche, Amager Bio
Foto: Martin Kleisberg

Se hele Martin Kleisbergs galleri fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Selv med metal umlaut var der ikke rigtig smæk på til koncerten og det kan kun blive til en acceptabel optræden, hvor jeg havde ønsket mig meget mere.Queensrÿche - En stille svingom i Amager Bio