Aura – Der er søvndyssende på bunden

Den danske sangerinde Aura Dione har ikke udgivet nyt album siden 2011, hvor hun toppede samtlige hitlister med sin single “Geronimo” og det dertilhørende album “Before The Dinosaurs”. Der er dog stor forskel på den sangerinde, man kunne opleve for 5 år siden, og den sangerinde, der stod foran os og åbnede Rød Scene på Tinderbox’ første dag.

Efter en fornuftig åbning af Blå Scene med Saybia var det blevet danske Auras tur til at åbne Tinderbox’ Rød Scene. Det mørke hår, som vi kender hende med, var skiftet ud med tykke, lange dreadlocks i samtlige pastelfarver, der findes. Parret sammen med hendes hvide kjoles fine blondeudskæringer, lignede hun mest af alt en fe, der måske havde fundet en anelse for mange magiske bønner kort forinden koncerten.

Det stod dog klart fra koncertens første sang, at hun ikke var i den topform, som hun udviste, da hun i 2008 nåede toppen af hitlisterne med albummet “Columbine”. Om hun ikke har stemmetrænet de sidste 5 år siden hendes andet album “Before The Dinosaurs” udkom, det kan vi ikke udtale os om. Men de lækre fraseringer, som Aura blev kendt for, lød skingre, og fik hende til at fremstå uerfaren – hvilket jo ikke er meningen.

Specielt under sangen “In Love With The World” var det tydeligt at høre hendes dybe forpustede vejrtrækninger mellem sætningerne, også selvom hun knap bevægede sig rundt på scenen. Andet end de små sædvanlige gåture fra den ene ende til den anden.

Hendes nye single “Love Somebody” fik vi lov til at høre som en af de første til eftermiddagens koncert, men selv den blev ødelagt af små skrig og hvin mellem hendes forpustede vejrtrækninger. Bunden blev dog nået, da hun skreg som et spædbarn flere steder, mens hun kæmpede sig igennem “Are You For Sale”.

Personligt ville jeg have fortrukket at opleve Aura i knap så store omgivelser, da den lave sangerinde nærmest forsvandt bag hendes 4 mand store band. Også selvom hun normalt har karisma nok til at skille sig ud. Bare ikke idag.

Publikum bemærkede også tydeligt, at Aura ikke var i topform. Der blev knap klappet efter hver sang, og det var da også kun en håndfuld mennesker på forreste række, der bevægede sig i takt med musikken. Lige indtil hittet “Song For Sophie” blev spillet, hvor vi kunne fornemme den Aura, der tog Danmark med storm i slutningen af 00’erne.

Samtidig føler jeg, at det er vigtigt at nævne, at man ikke skal skrige, bare fordi man ikke får sin vilje – eller koncerten ikke går, som man ønsker det. Det kommer der aldrig noget godt ud af, og det vil publikum aldrig blive glade for.

Efter “Geronimo”, der er Auras – til dato – største hit, forlod sangerinden da også scenen uden så meget som et farvel. Jeg kunne høre en summen blandt publikum, der stod og var forvirret, mens de fik sagt, “Var det den koncert? Går hun uden at sige farvel?” Heldigvis – eller uheldigvis, afhængig af, hvordan man ser på det – kom Aura tilbage på scenen og forsøgte at danse sig igennem de sidste par sange, dog uden nogen nævneværdig begejstring eller engagement.

Så konklusionen på det hele? Hun skulle måske have øvet sig en anelse mere, før hun valgte at stille sig op på Tinderbox’ Rød Scene, og måske også lige have en anelse mere styr på sit sceneshow. Hun skal dog have kompliment for sit fantastiske hår – og for, at hun lige gav mig en middagslur på tæppet foran scenen.

Aura, Tinderbox, TB16, Rød Scene
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nanna Frank
Nanna Frank
Regelmæssig koncertgænger med hang til musik, der stadig lugter lidt af øvelokale. Svært begejstret for den klassiske rock, den nye elektronik, den drømmende ballade og den velskrevne popsang.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

En halv for "Song for Sophie", en halv for "Geronimo" og en halv for den middagslur Aura fremprovokerede hos mig under eftermiddagens koncert.Aura - Der er søvndyssende på bunden