Hej Matematik – Unge mænd i gamle klæder

De fleste har efterhånden lært duoen Hej Matematik at kende, og deres liste af hits er efterhånden lang. De laver ørehængende popmusik med knyttede næver, der går direkte i hofterne og giver deres lyttere lyst til mere.

Efter LiveCamps Udvalgte Anya åbnede Bøgescenerne på Smukfest 2015, stod det til den erfarne duo at stille smuklingernes festtørst.

Hej Matematik viste onsdag aften, hvordan man skal skrue en festivalssetliste sammen. Med “Centerpubben”, “Du & Jeg” og Klichés klassiker “Militskvinder” gav Hej Matematik en times fællessang med hit efter hit.

De spillede de sange, som vi alle har hørt i radioen, vippet tæerne til og nynnet med på, men som vi aldrig har taget os tid til at lytte efter. Dette resulterede alligevel i én stor fællessang på Bøgescenerne, hvor Søren Rasted og nevøen Nicolaj Rasted viste hvorfor de har formået at holde liv i deres navn i 8 år.

Det er tydeligt at se, at de er scenevante og selvom Nikolaj efter kun to sange blev tvunget til at stå bag et keyboard, formåede begge Rasted’er at få samtlige tilskuere op af bænkene og brænde igennem med deres utømmelige energi.

Som tilskuer var det som at være vidne til 7 års dansk musikhistorie, der startede med eksperimenter i “Centerpubben” og afsluttede med deres nyeste single “Cykler uden Hænder”, samt et endnu ikke udgivet nummer, der havde fået titlen “Ka’ Ikk’ Huske Dit Navn”, hvor Yepha deltog i festen på scenen.

Det eneste minus bestod dog i, at man som publikum godt kunne føle, at stemningen på scenen kun rakte ned til de første rækker – og ikke hele vejen gennem Bøgeskoven, hvor de ellers er så glade for fællessang.

Nicolaj Rasted kunne ydermere fejre sin 30 års fødselsdag på dagen, hvor de gæstede Skanderborg Festival 2015. Han fik en halvslatten fødselsdagssang, men tre kæmpe “hurra’er” af publikum. Og endnu ét herfra Poplish. Hurra til Nicolaj med sin runde fødselsdag og tillykke til Hej Matematik med de 4 stjerner herfra.

Se hele galleriet fra koncerten HER

Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15, Hej Matematik
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nanna Frank
Nanna Frank
Regelmæssig koncertgænger med hang til musik, der stadig lugter lidt af øvelokale. Svært begejstret for den klassiske rock, den nye elektronik, den drømmende ballade og den velskrevne popsang.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nicolaj Rasted kunne fejre sin 30 års fødselsdag på dagen, hvor de gæstede Smukfest 2015. Han fik en halvslatten fødselsdagssang, men tre kæmpe "hurra'er" af publikum. Og endnu ét herfra Poplish. Hurra til Nicolaj med sin runde fødselsdag og tillykke til Hej Matematik med de 4 stjerner herfra.Hej Matematik - Unge mænd i gamle klæder