The Minds Of 99, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due

You blow my Minds of 99: Brandt og banden (trylle-)bandt Odense

Læs bedømmelse1 Stem
4

The Minds of 99 fik fat om Tinderbox efter en stille start til deres aftenkoncert i det fynske.

De har ‘ødelagt’ Danmark de seneste år. Inklusive græstæppet i nationalarenaen PARKEN i København. The Minds of 99 er dette årtis rockband i vores lille land. Med folkelig appel, tekster du kan synge med på og et sceneshow som få danske rockbands matcher, har københavnerne indtaget den danske rockscene med dets engelske navn, men pæredanske sprog og udtryk. Det betød også en tætpakket koncertplads til Tinderbox lørdag aften.

Anmeldelsen fortsætter efter billedet.

The Minds Of 99, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due

Træg start

Selvom folket var klar på fest, så startede Danmarks p.t. største rockorkester stille ud på græsmarken i Odense. De trofaste ved scenekanten var selvfølgelig trofaste, men lidt længere nede ventede man på de velkendte sange, som har gjort bandet til en status af næsten ‘folkeje’. Og selvom en del koncertgængere er også kommet for at høre det nye, så er størstedelen nok kommet for at høre de store hits som’Ung Kniv’, den meget anderledes ‘Emil’ og ikke mindst ‘Alle Skuffer over Tid’.

Og da først de numre bragede ud over højtalerne på koncertpladsen i Tusindårsskoven, kom det store – meget store – publikum igang med dans, klap og fællessang.

Med sin uforlignelige musikalitet fik forsanger Niels Brandt og bandet fat på det tusindstore folkehav foran Rød Scene. Og i takt med at koncerten skred frem, så steg genkendeligheden også. Ikke mindst hos Deres skribent, der bestemt ikke er ‘die hard’-fan af The Minds of 99. Men han kender dog hyldestsangen til ‘Emil’ med den hurtige bil, og det var som om, det også var den, der startede festen i skoven.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

The Minds Of 99, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due

Alle skuffer over tid…næsten alle

Det var også som om en lidt småsløv forsanger, Niels Brandt, vågnede op til dåd midtvejs i koncerten. Måske bevidst. Flere af sangene i starten involverede et klaver, som forsangeren dygtigt tog sig af, men som også skete på bekostning af festen og den publikumsinvolvering, der ellers har været kendetegnende for Tinderbox 2022 – og som Brandt og The Minds of 99 ellers excellerer i.

På Ung Kniv stak det fantastiske band dybt på fansene. Så dybt, at de ikke kunne lade være med at synge med, og da vi nåede til ‘Hurtige Hænder’, så var der gang i lighterne og lommelygterne. En ægte sjæler som skaberen af det legendariske program MTV Unplugged ville have savlet over. Ikke at der er noget, der nødvendigvis ville gøre Eric Clapton eller Nirvana misundelige. Men for for fanden.

Hvilken inderlighed, hvilken folkelighed – endda på samme tid.

Det succesfulde band sluttede koncerten af med kæmpehittet ‘Alle Skuffer over Tid. ‘Minds’ alt andet end skuffede, men det var heller ikke nødvendigvis deres bedste koncert. Men det siger mere om det generelle niveau end om hvordan, de præstede i aften.

Fire flotte stjerner til The Minds of 99.

The Minds Of 99, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due
The Minds Of 99, Tinderbox, 250622
Læs bedømmelse1 Stem
4