Imagine Dragon pustede ild over Tinderbox

”This city never sleeps at night” synger Imagine Dragons under koncertens første sang ”It’s Time” og efter at bedømme på de mange tusinde fremmødte, så var de langt fra klar til at gå i seng.

De var klar til at feste, og en fest fik de. Med 18 sange fik Las Vegas-bandet sat ild til Tinderbox, og det var lige præcis dét, som festivalen havde brug for på sidstedagen.

Imagine Dragons er et amerikansk poprock band og består af forsanger Dan Reynolds, guitarist Wayne Sermon, bassist Ben McKee og trommeslager Daniel Platzman. De leverede alle en energisk præstation og tog Tinderbox med storm.

Koncerten var fyldt med hits fra top til tå, og under ”Beliver”, ”Thunder” og ”Natural” blev der flittigt brugt CO2 kanoner, konfetti og fyrværkeri til stor glæde for publikum. Deres sange er bombastiske, store og også lidt frygtindgydende. Det var råt.

Anmeldelser fortsætter under billedet

Imagine Dragons, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due

Ikke nok gang i den

Undervejs i koncerten blev der spillet langsommere sange og på bagskærmen blev der vist lange videoer.

I en arenakoncert, hvor folk udelukkende har købt billet til bandet, så giver videoerne mening, fordi det handler om helhedsindtrykket, men på en festival kunne folk ikke være mere ligeglade. Det var kort sagt røvsygt.

Af samme grund virkede sangene ”Birds” og ”Follow You” også som ligegyldige. Der var simpelhent ikke nok gang i den.

Men gang i den kom der ved ”Natural” og ”Whatever It Takes”, hvor særligt Dan Reynoalds virkede utrolig veloplagt. Imagine Dragons er bedst, når de får lov til at fyre de store, bombastiske poprock sange af, og det var de to førnævnte sange et glimrende bud på.

Imagine Dragons er som alle andre også påvirket af krigen i Ukraine. Det var de mange tusinde mennesker foran Rød scene også. I et utrolig smukt cover af Alphavilles sang ”Forever Young” blev store klapsalver givet og fællessang sunget så højt, at det næsten må kunne høres til Ukraine. Det var et rørende øjeblik.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Imagine Dragons, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due

Den store finale

Koncerten var bedst mod slutningen, hvor de helt tunge skyts blev rullet ud. ”Demons” og ”Bones” blev fremført ubegribeligt godt, og særligt ”Bones” er røvkedelig på pladen, men var et af koncertens højdepunkter. Det var videoen, der kom på storskærmen bagefter ikke.

Imagine Dragons er bombastisk. Det skal de også være, men deres sceneshow var endnu mere bombastisk. ”Warriors” er lyden af på vej i krig og lyder som en, man putter på inden man skal træffe en vild beslutning, men til koncertens sidste sang ”Radioactive” gik det vildt for sig. Med en akustisk intro på klaveret efterfulgt af et stort brag med CO2 kanoner og flammer var sangen den ultimative sang til at slutte en festival på.

Overlegen. Det ord beskriver koncerten med Imagine Dragons. I halvanden time og efter 18 sange spillede det bare. Det var endelig som om, at et af hovednavnene på Tinderbox gav mening. Det var euforisk. Det spillede.

Sådan lukker man en festival.

  1. It’s Time
  2. Believer
  3. Polaroid
  4. Thunder
  5. Amsterdam
  6. Shots
  7. Birds
  8. Follow You
  9. Lonely
  10. Natural
  11. Whatever It Takes
  12. Forever Young (Alphaville cover)
  13. Demons
  14. Emeny
  15. Bones
  16. Walking the Wire
  17. Warriors
  18. Radioactive
Imagine Dragons, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due

Se også

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...

Gennemført disco extravaganza med Sophie Ellis-Bextor

Den 14. februar 2003 var den engelske sangerinde Sophie...

Tyler Childers gav Vega en magisk aften

På en støvet tirsdag aften i februar blev Store...

Laufey charmerede og fortryllede i Store Vega

Mens verden stod stille under pandemien, fandt islandske Laufey et publikum for hendes musik på TikTok. I aften er første gang hun spiller i Danmark, og spørgsmålet er: Kan Laufeys charmerende, moderne take på smooth bossanova jazzpop holde niveauet overfor et udsolgt Store Vega? Svaret: I dén grad!
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her