Imagine Dragons, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due

Imagine Dragon pustede ild over Tinderbox

Læs bedømmelse14 stemmer
4

”This city never sleeps at night” synger Imagine Dragons under koncertens første sang ”It’s Time” og efter at bedømme på de mange tusinde fremmødte, så var de langt fra klar til at gå i seng.

De var klar til at feste, og en fest fik de. Med 18 sange fik Las Vegas-bandet sat ild til Tinderbox, og det var lige præcis dét, som festivalen havde brug for på sidstedagen.

Imagine Dragons er et amerikansk poprock band og består af forsanger Dan Reynolds, guitarist Wayne Sermon, bassist Ben McKee og trommeslager Daniel Platzman. De leverede alle en energisk præstation og tog Tinderbox med storm.

Koncerten var fyldt med hits fra top til tå, og under ”Beliver”, ”Thunder” og ”Natural” blev der flittigt brugt CO2 kanoner, konfetti og fyrværkeri til stor glæde for publikum. Deres sange er bombastiske, store og også lidt frygtindgydende. Det var råt.

Anmeldelser fortsætter under billedet

Imagine Dragons, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due

Ikke nok gang i den

Undervejs i koncerten blev der spillet langsommere sange og på bagskærmen blev der vist lange videoer.

I en arenakoncert, hvor folk udelukkende har købt billet til bandet, så giver videoerne mening, fordi det handler om helhedsindtrykket, men på en festival kunne folk ikke være mere ligeglade. Det var kort sagt røvsygt.

Af samme grund virkede sangene ”Birds” og ”Follow You” også som ligegyldige. Der var simpelhent ikke nok gang i den.

Men gang i den kom der ved ”Natural” og ”Whatever It Takes”, hvor særligt Dan Reynoalds virkede utrolig veloplagt. Imagine Dragons er bedst, når de får lov til at fyre de store, bombastiske poprock sange af, og det var de to førnævnte sange et glimrende bud på.

Imagine Dragons er som alle andre også påvirket af krigen i Ukraine. Det var de mange tusinde mennesker foran Rød scene også. I et utrolig smukt cover af Alphavilles sang ”Forever Young” blev store klapsalver givet og fællessang sunget så højt, at det næsten må kunne høres til Ukraine. Det var et rørende øjeblik.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Imagine Dragons, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due

Den store finale

Koncerten var bedst mod slutningen, hvor de helt tunge skyts blev rullet ud. ”Demons” og ”Bones” blev fremført ubegribeligt godt, og særligt ”Bones” er røvkedelig på pladen, men var et af koncertens højdepunkter. Det var videoen, der kom på storskærmen bagefter ikke.

Imagine Dragons er bombastisk. Det skal de også være, men deres sceneshow var endnu mere bombastisk. ”Warriors” er lyden af på vej i krig og lyder som en, man putter på inden man skal træffe en vild beslutning, men til koncertens sidste sang ”Radioactive” gik det vildt for sig. Med en akustisk intro på klaveret efterfulgt af et stort brag med CO2 kanoner og flammer var sangen den ultimative sang til at slutte en festival på.

Overlegen. Det ord beskriver koncerten med Imagine Dragons. I halvanden time og efter 18 sange spillede det bare. Det var endelig som om, at et af hovednavnene på Tinderbox gav mening. Det var euforisk. Det spillede.

Sådan lukker man en festival.

 1. It’s Time
 2. Believer
 3. Polaroid
 4. Thunder
 5. Amsterdam
 6. Shots
 7. Birds
 8. Follow You
 9. Lonely
 10. Natural
 11. Whatever It Takes
 12. Forever Young (Alphaville cover)
 13. Demons
 14. Emeny
 15. Bones
 16. Walking the Wire
 17. Warriors
 18. Radioactive
Imagine Dragons, Tinderbox, 250622
Foto: Sophie Due
Imagine Dragons, Tinderbox, 250622
Læs bedømmelse14 stemmer
4