The Kid Laroi, Forum
Foto: Martin Kleisberg

The Kid Laroi i ægte energieksplosion

Læs bedømmelse10 stemmer
5

The Kid Laroi beviste sit rå talent i en eksplosiv energiudladning, da han gæstede Forum Black Box med showet ”End of the World Tour” på hans første verdensturné.

Det 18-årige stortalent The Kid Laroi med det borgerlige navn Charlton Howard havde magten over publikum fra det sekund, han trådte frem på scenen iført hvid tanktop og sorte bukser. Fra toppen af et højt trappepodie fik han med et ændret stemningen i Forum, og den sitrende energi var ikke til at tage fejl af, da aftenens første nummer ”Let Her Go” fyldte salen.

Scenografien var enkel men gennemført, en hype man bag en forhøjet DJ pult, storskærm, et lysshow der effektfuldt underbyggede de tunge rytmer og trappepodiet, der kunne deles i to var aftenens setting. Mere havde The Kid Laroi ikke brug for. Faktisk kunne han have stået i en gymnastiksal uden en eneste rekvisit og stadigvæk være kommet helt ud over scenekanten med hans imponerende energi og konstante kraftfulde spring, der fik en til at overveje, om der var trampoliner i gulvet.

Der var momenter, hvor The Kid Laroi lænede sig lidt for meget op af backtracket i omkvædene som for eksempel på ”DIVA”, hvor der umiddelbart var mere energisk kropsudfoldelse end førsteklasses vokal. Når det så er sagt, så havde den spirende stjerne så meget andet at byde på, at det var nemt at se igennem fingre med. Desuden har rapperen faktisk en lækker og særpræget vokal, som vi også fik lov at opleve under aftenens show. ”GO” og ”TELL ME WHY” blev to gode eksempler, hvor The Kid Larois hæse stemme slog flot igennem og rummede både følsomhed og kant.

The Kid Laroi elskede publikum og publikum elskede ham

The Kid Laroi er en ægte publikumspleaser med hjertet på rette sted. Selv med gentagende opfordringer til moshpits og en enkelt wall of death, til at egge stemningen helt i vejret, var der et oprigtigt ønske om at alle skulle have en god oplevelse, hvor ingen måtte komme til skade undervejs. Og da der var en pige blandt publikum, som havde brug for hjælp sikrede The Kid Laroi øjeblikkelig ro og orden og beordrede alle til at tage et stort skridt tilbage i salen.

Rapperens bagkatalog rummer en del ”hjerte rimer på smerte-rap” relaterbart for de fleste teenagere og voksne for den sags skyld. ”FUCK YOU, GOODBYE” er en af de sange, og under aftenens koncert blev den indledt af et publikum der enstemmigt råbte ”FUCK ALFRED”, da én blandt publikum havde fået knust sit hjerte af ekskæresten Alfred, og det lod The Kid Laroi ikke gå stille forbi.

The Kid Laroi inviterede hans support act Glaive med på scenen for at fremføre et spritnyt nummer, som de to gutter havde produceret aftenen forinden. Hudløst ærligt indrømmede The Kid Laroi, at de to rappere nok ikke havde helt styr på nummeret – det havde han ret i. Musikalsk var det ingen gave. Skiftevis mumlede de med på de strofer, som de lige kunne huske, mens de kompenserede for den manglende hukommelse med energifulde moves, som afslutningsvis kulminerede i frygtløs stagediving fra de to teenagere – hvis Forum ikke allerede kogte gjorde det nu.

Fra gadedreng til verdensstjerne

Da vi nærmede os aftenens afslutning blev de sidste tunge skyts rullet ud.

På “Thousand Miles” var publikum endnu engang i fokus. En ung mand, som sangeren havde mødt tidligere på dagen, blev inviteret med på scenen under nummeret, og han forsøgte sig også med et hæderligt bud på skønsang, da The Kid Laroi rakte ham mikrofonen. Stærk efterfulgt af megahittet “Stay” som dog blev en anelse kortere end normalt, måske fordi den unge stjerne er ved at være træt af den. Det sagde han i hvert fald, inden de velkendte toner fyrede op under publikum endnu engang.

Den helt store afslutning på aftenens koncert ledte hen i ”Blessings” et nummer The Kid Laroi lavede som 14-årig. Det blev dedikeret til de fans, som har fulgt den unge rappers rejse hele vejen, og der ingen tvivl om, at flere af dem stod i Forum til aftenens koncert.

Aftenens sidste nummer var ikke til nogens store overraskelse ”WHITOUT YOU”. Med et hav af lysende smartphones i vejret til at lyse Forum op leverede The Kid Laroi med overbevisning den perfekte afslutning, og publikum rundede af med at skråle sangens omkvæd så højt, at det var umuligt at overse den unge rappers taknemmelighed.

Efter aftenens performance er jeg ikke i tvivl, det her er kun begyndelsen for The Kid Laroi som er ved at forvandlede sig fra at være en ung gadedreng i Australien til en ægte verdensstjerne.

The Kid Laroi, Forum
Foto: Martin Kleisberg

Se flere billeder fra koncerten HER.

The Kid Laroi, Forum, 180622
Læs bedømmelse10 stemmer
5