Iron Maiden lagde Copenhell ned

Iron Maiden er bandet som blandt andet Slayer og Metallica har fundet inspiration hos. Derfor er deres koncert lørdag aften på Copenhell en koncert, som man ser frem til og har en vis forventning om, at det bliver godt. Det er det jo nødt til at være.

Og koncerten lørdag aften, den var god.

Med et sceneshow med skiftende kulisser og livlige rekvisitter fik rock-veteranerne skabt et show udover det sædvanlige. Med historiefortællinger

Koncerten startede med sangene ”Senjutsu” og ”Stratego”, hvor Iron Maiden, trods starts vanskeligheder med vokal og lyd, fik stadfæstet, at de er et forrygende liveband.

Der var nemlig utrolig kritiske problemer med lyden under de første 20 minutter af koncerten. Bruce Dickinsons vokal lød skinger, Nicko McBrains trommer overdøvede alt og Steve Harris’ bas var ingen steder at høre. Det ændrede sig heldigvis.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Legendestatus

På et splitsekund gik man fra en kinesisk baggård til indersiden af en kirke. Det er der ikke mange liveartister som kan gøre. Noget som mange liveartister ej heller kan gøre, er at spille en hitparade, men det gjorde Iron Maiden lørdag aften.

”Fear of the Dark”, “Hallowed Be Thy Name”, “The Number of the Beast” og “Iron Maiden” blev spillet lige efter hinanden. Med fangebur, musik-koordinerede flammer og et kæmpe oppusteligt monster fik Iron Maiden ført publikum i ekstase – det samme kan man næsten sige om bandet selv.

Koncerten med Iron Maiden sluttede med ”The Trooper”, ”The Clansman”, ”Run to the Hills” og “Aces High”, hvor den ikoniske flyvemaskine kom til syne. Iron Maiden vandt I 2011 deres første Grammy-statuette i kategorien ‘Best Metal Performance’ for “El Dorado”. Efter koncerten på dansk jord burde de vinde en mere.

Koncerten med Iron Maiden understregede, at rockveteranerne stadigvæk har legendestatus.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her