Iron Maiden lagde Copenhell ned

Læs bedømmelse3 stemmer
4

Iron Maiden er bandet som blandt andet Slayer og Metallica har fundet inspiration hos. Derfor er deres koncert lørdag aften på Copenhell en koncert, som man ser frem til og har en vis forventning om, at det bliver godt. Det er det jo nødt til at være.

Og koncerten lørdag aften, den var god.

Med et sceneshow med skiftende kulisser og livlige rekvisitter fik rock-veteranerne skabt et show udover det sædvanlige. Med historiefortællinger

Koncerten startede med sangene ”Senjutsu” og ”Stratego”, hvor Iron Maiden, trods starts vanskeligheder med vokal og lyd, fik stadfæstet, at de er et forrygende liveband.

Der var nemlig utrolig kritiske problemer med lyden under de første 20 minutter af koncerten. Bruce Dickinsons vokal lød skinger, Nicko McBrains trommer overdøvede alt og Steve Harris’ bas var ingen steder at høre. Det ændrede sig heldigvis.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Legendestatus

På et splitsekund gik man fra en kinesisk baggård til indersiden af en kirke. Det er der ikke mange liveartister som kan gøre. Noget som mange liveartister ej heller kan gøre, er at spille en hitparade, men det gjorde Iron Maiden lørdag aften.

”Fear of the Dark”, “Hallowed Be Thy Name”, “The Number of the Beast” og “Iron Maiden” blev spillet lige efter hinanden. Med fangebur, musik-koordinerede flammer og et kæmpe oppusteligt monster fik Iron Maiden ført publikum i ekstase – det samme kan man næsten sige om bandet selv.

Koncerten med Iron Maiden sluttede med ”The Trooper”, ”The Clansman”, ”Run to the Hills” og “Aces High”, hvor den ikoniske flyvemaskine kom til syne. Iron Maiden vandt I 2011 deres første Grammy-statuette i kategorien ‘Best Metal Performance’ for “El Dorado”. Efter koncerten på dansk jord burde de vinde en mere.

Koncerten med Iron Maiden understregede, at rockveteranerne stadigvæk har legendestatus.

Iron Maiden, Copenhell, 180622
Læs bedømmelse3 stemmer
4