Velkommen til junglefesten med Jungle

Læs bedømmelse0 stemmer
4

Da klokken nærmede sig starttidspunktet for den sidste koncert på debut-festivalen, Syd for Solen, bed jeg mærke i en ting. Blandt Jungle-merchandise bærende mennesker, unge studenterhuer og alt for fulde folk stod familien Danmark side om side med rollatorbanderne. 

Det overraskende mig, når man tager i betragtning, at Jungle først kom ind på musikscenen i 2013. Hvordan kan det være, at rollatorbanden stadigvæk er til stede klokken 21:45 en søndag?

Efter blot nogle få minutter kom svaret. 

På et splitsekund blev hele Søndermarken ført ind i junglen, hvor der kun var én regel: Du skal have det sjovt. Og til lyden af Jungle er det svært ikke at have det sjovt.

Når man har det sjovt til musik, er det svært, hvis ikke umuligt, at stå stille. Under de første tre numre ”Keep Moving”, “All Of The Time” og “Talk About It” var der ikke en eneste person som sad eller stod stille. Stemningen var fantastisk. 

Anmeldelsen fortsætter under billedet


Sex og nedtoning

I takt med at solen forsvandt bag de høje bøgetræer blev det langsomt mørkere og mørkere i Søndermarken. Det passede perfekt med den sexede og tempofyldte sang ”Beat 54 (All Good Now), hvor man næsten troede, at man var til sexmesse i Valbyhallen.

Den høje intensitet kunne bandet ikke opretholde under hele koncerten. Det betød, at under ”Romeo”og ”Bonnie Hill” hele koncerten kom ned i tempo. Mit håb var, at de vidste, at de skulle bruge energien til en vild afslutning. 

Under ”Happy Man” og ”Smile” fik den danseglade musik igen gang i publikum. Med klap og sing-a-long stemning var det fantastisk at opleve den glade stemning, som efter søndags torden og regnbyger satte en dæmper på det hele. 

Jungles lyd i sig selv er en smule buldrende, men højtalerne ved Under Kronen-scenen håndterede det til perfektion. Ikke på et eneste tidspunkt blev lyden dårligt, og når bandet spiller så fremragende som de gør, så kan man ikke undgå at smile. 

Anmeldelsen fortsætter under billedet


Stemningen var i top

Koncerten med Jungle var rigtig god, men mens jeg stod på det fugtige græs, tænkte jeg, hvorfor man ikke havde The National lukke om søndagen, og dermed få Jungle til at lukke lørdag. Det kan selvfølgelig være af kalendermæssige grunde, at det ikke var muligt, men jeg tror, at Jungle passer bedre ind en lørdag aften. 

Da koncerten begyndte at nå sin afslutning, kom den festglade stemningen tilbage med ”Casio”, som desuden indeholdt en lille sampling fra Bee Gees ”Staying Alive”. Musikken fik igen foden til at rokke i takt til musikken. 

Jeg savnede sangen ”Heavy, California”, som jeg tror, ville have tilføjet setlisten mere dybde, og samtidig givet bevis på, at bandet også laver noget, som er en smule anderledes

Efter et minuts intens opbygning sluttede koncerten med megahittet ”Busy Earnin’”, som for alvor fik stemningen til at gå amok. Sangen var den perfekte afslutning til en forrygende koncert, hvor stemningen blandt publikum aldrig var set bedre. 

Jeg glæder mig allerede til, at jeg skal opleve Jungle live igen.

Jungle, Syd for Solen, 120622
Koncerten med Jungle gør kun, at jeg ikke kan vente med at se bandet igen.
Læs bedømmelse0 stemmer
4