Saveus var i trance på NorthSide

Der er rendt meget vand igennem Aarhus Å siden 2008, hvor 15-årige Martin Hoberg Hedegaard vandt talentshowet X Factor. I dag er han en helt anden.

Nu er han er blevet 29 år og er frontfigur i projektet Saveus. Da han spillede på NorthSide i 2019, var det på en lille scene, men lørdag eftermiddag havde han fået en stor. Efter en time og 30 minutter er afgørelsen klar: Scenen er stadig for lille.

Under “Everchanging” og “Greatness or Madness” gik både publikum og bandet i fuldstændig symbiose til lyden af gospelpop af den bedste slag. Det var en folkefest uden lige.

Desværre satte lyden en stopper for Martins vokal, som flere gange faldt ud. Heldigvis kunne man stadig høre melodien.

Anmeldelsen fortsætter under billedet

Saveus, Northside, Northside 2022, NS22
Foto: Lasse Lagoni

Trancelignende tilstande

Selvom lyden af Saveus er forrygende, så var lyden til koncerten lang væk fra god. Under “Dark Vibrations” kunne højtalerne ikke følge med. De endte med at skratte flere gange, og ødelagde de flotte bombastiske omkvæd. Det samme gjorde sig gældende for MØ koncerten på samme scene.

Omvendt var lyden perfekt under ”Bloodmoney”, som er eksperimenterende og kreativ formuleret. Man bliver tom for ord, hver gang man hører den. Det samme gjorde sig gældende for det aarhusianske publikum, som en sjælden gang holdte deres kæft under en koncert. Tillykke med det.

Martin, og resten af bandet, har en guddommelig energi over sig. Han kontrollerede publikum som en Messiash, og under ”Levitate Me” og ”Himalaya” viste de, hvordan det skulle gøres.

Det er sjældent, at man oplever en energi som den Martin havde. Det virkede som om, at energien blev samlet og udløst på én gang. Selv ikke det brandvarme publikum kunne matche det.

Med croudsurfing og gospelpop fik Martin, og resten af bandet, skabt tranceligende tilstande til en af de varmeste koncerter på NorthSide.

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke lige HER!

Saveus, Northside, Northside 2022, NS22
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her