Foto: Helle Arensbak

Lørdag på Jelling Musikfestival

Så er det sidste dag på Jelling Musikfestival i 2022. Dagene har fløjet af sted med musik i mange genrer og fest på lægterne med generationernes forskellige udfordringer hist og pist. Vejret stjal opmærksomheden til tider, og det blev en køling omgang ved Jellingehøjene. Kors, hvor vi frøs. Selv om vi nød oplevelsen.

Foto: Helle Arensbak

Lørdag morgen startede dog med mange spørgsmål og radiotavshed fra festivalen på alle fronter. For, hvad skete der egentlig i aftes på Scenen?

Martin Jensens DJ-set var godt i gang, da de af flere omgange holdt pause og forsøgte at få de feststemte gæster til at forholde sig mere roligt under koncerten. Omkring 15 unge er blevet hevet over hegnet og i ly fra den heftige festivitas. Der blev givet behandling, men ingen alvorlige skader. Siges det. Tumulten stoppede dog ikke, og derfor besluttede festivalen at afbryde koncerten helt. Sikkerheden kommer altid først.

Foto: Helle Arensbak

Lørdagen blev mere rolig. Om det var tømmermænd, kuldechok eller udmattethed efter flere dage på slagmarken i Jelling vides ikke. Men fra festivalens side blev hver koncert nu indledt med formaninger om at passe på naboen og give plads. Og det blev hørt. Festen forblev en fest.

Foto: Helle Arensbak

Programmet på lørdagen er igen en meget blandet bolchepose. Men der var flere kvinder på programmet end de andre dage. Og det er skønt med så forskellige kvindelige artister som Clara og Jada. Nogen havde dog medbragt støttenoter til undervejs i sættet. Og kl 14 er ikke aften. Det lærte vi.

Foto: Helle Arensbak
Foto: Helle Arensbak

Og så var der Mø. Hun gav fletningerne et comeback, og havde inviteret festivalens frivillige med på scenen. De dannede et broget og heppende bagtæppebag sammen med bandet. Fra scenekanten indfriede MØ både gæsternes og fotografens forhåbninger til fulde.

Foto: Helle Arensbak

Det dufter af en skøn festivalsommer, og i Jelling bliver storformen pudset af og de mange shows løbet i gang. Det har været nogle lange år uden græs og musik. Her menes live under åben himmel. Og så kom Gnags forbi. Alderspræsidenterne med det største drive og et scenetække som af en anden verden. Bagkatalog fik vi ad libitum. Det blev en vidunderlig aften med disse dygtige knægte. Live langt ind under huden.

Foto: Helle Arensbak

Hugormen bed fra sig og havde reformeret sin sætliste og ikke mindst ingredienserne undervejs. Men fræk og opfindsom er de tre knægte med Simon Kram i spidsen.Sikke en kantet fest vi fik i Teltet denne lørdag aften. At vende sig om fik en ny og kærkommen dimension.

Foto: Helle Arensbak

Så kom finalen på den store scene. Og der menes ikke Champions Leage på tv. Men D-A-D var længe ventet, og de sluttede af i gammel stil. Oplagte var de og nærværende som altid. Der blev liret soloer og vist de smukke basser frem.Og trommerne blev flået fra hinanden. Ganske som vi kan lide det. I midten var cirkuskarrusellen et spændende omdrejningspunkt, og ingen blev snydt for hits, det vilde lysshow eller rock langt ind i sjælen.

Foto: Helle Arensbak
Foto: Helle Arensbak
Foto: Helle Arensbak

Der blev sluttet af med fyrværkeri og et afterparty med Faustix. Men om en lille uge går det i gang igen. Så skal vi videre til Northside og en ny omgang musik på græs. Over and out.

Flere billeder fra lørdag på Jelling Musikfestival lige HER