Lyden af Nibe torsdag d. 1. juli 2021. Foto: Helle Arensbak

Første dag til Lyden af Nibe

Festivalerne er aflyste på stribe og erstatningsdage skyder op over alt i det coronaplagede kulturlandskab. I Nordjylland er Nibefestivalen blevet til Lyden af Nibe.

Opdelt i zoner A; B og C fylder gæsterne langbordene op med ølkander, rose´og små grå. Snakken er livlig og solen bager på de 2000 gæster, der er i den voksne ende af alderspektret. De har nærmest ikke tid til at gå ind under teltdugen og mærke stemningen af LIVE.

Lyden af Nibe torsdag d. 1. juli 2021. Foto: Helle Arensbak

For det er, hvad vi er vidner til her i Nibe. Livemusik med stående publikum og nu uden mundbind. Gæster der danser og skråler med på deres yndlingsnummer. Vi er så tæt på normalen, som vi kan komme det denne sommer i 2021. Vi mangler bare lidt flere folk på lægterne.

Lyden af Nibe torsdag d. 1. juli 2021. Foto: Helle Arensbak

Godt nok viser vi coronapas ved indgangen, og man har købt billet til enten zone A eller B så der kan smitteopspores. Vi burde nok holde mere afstand og hælde os over med håndsprit en gang i timen. Men det er som om, at man i Nibe nyder at være sluppet fri på græs. Ud under åben himmel med vennerne og den eneste ene. Det er fotografen helt sikkert. Aldrig har sort festivalnæse og dråberne af fadøl været så kærkomment. Vi nyder synet af konferencier Frank Megabody, der i festlighedernes anledning er iklædt verdens største fadbamse. Og Inger Støjberg, der er fast gæst på Nibe festivalen.

Lyden af Nibe torsdag d. 1. juli 2021. Foto: Helle Arensbak

Dagens program i Nibe starter med et akustisk sæt med Phlake. Så er der pop med Clara. Magtens Korridorer sætter gang i festen og vores lorte parforhold. Elegante Jung får debut på Danmarks festivalscener, og til sidst sluttes dagen af med alderspræsidenterne fra aarhusianske tv-2. Konkurrencen om største fest blev vundet af Zone A.

Lyden af Nibe torsdag d. 1. juli 2021. Foto: Helle Arensbak

Se billeder fra Helle Arensbaks oplevelser på førstedagen af Lyden af Nibe lige HER