Stormzy, Royal Arena, 210220
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Stormzy blæste Royal Arena omkuld

”Det bedste show på planeten”.

Sådan beskriver den 26-årige rapper Stormzy sine egne shows i en DR-artikel udgivet den 20. februar. Det bedste show på planeten er måske ikke helt rigtigt, men efter koncerten med rapperen fredag aften i Royal Arena kan man sige, at det er eddermame tæt på.

Stormzys borgerlige navn er Michael Ebenazer Kwadjo Omar Owuo Jr., og derfor var det vel også meget passende, at koncertens åbningsnummer var sangen ”Big Michael” fra Heavy Is The Head albummet. Og tillægsordet ’stor’ er samtidig også et velbeskrivende ord, når man snakker om rapperen.

Han så nemlig ufatteligt stor ud på scenen, som selv fremstod helt nøgen. Der var nemlig ikke andet end et håndfuld lamper, en DJ-pult og en stor baggrundskærm på scenen. Det var utrolig minimalistisk, hvor stortalentet Stormzy skinnede fra det øjeblik, han trådte ind på scenen. Med kun to albums i bagagen havde Stormzy ikke det store råderum, hvad angik sangvalgene til aftenens koncert. Men med sange som ”Audacity”, ”Cold”, ”One Take Freestyle” samt de meget personlige og stille sange som ”Do Better” og ”Cigarettes & Cush” havde han valgt helt rigtigt til de første 30 minutter af koncerten.

Det kører for den engelske rapper for tiden. Udover udgivelsen af sit andet studiealbum i december sidste år, så er han altså nu på sin første verdensturné nogensinde. Han hev samtidig også prisen hjem for bedste mandlige artist ved Brit Awards tidligere på måneden. Også i Danmark kører det for ham. Udover en udsolgt koncert i Royal Arena hvor 10.000 mennesker havde købt billet, så var modtagelsen ved hver enkel sang til koncerten vild og euforisk. Ved ”Crown”, ”Wiley Flow” og ”Handsome” var det tydeligt at se og høre, at der var nogle blandt publikum, som havde dem som favoritter.

Stormzy, Royal Arena, 210220
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Moshpit på bestillinger

Selvom Stormzy fremstod som en stor og hæderlig figur til aftenens koncert, så var der også plads til følelser. Med en nærmest skrøbelig og charmerende stemme sagde han, at hans drømme gik i opfyldelse lige foran ham. Her refererede han til de 10.000 mennesker, som flere gange råbte Stormzy, Stormzy, Stormzy, Stormzy under koncerten. Han havde hver og én i sin hule hånd hele koncerten igennem, og når der blev bedt om moshpit, så adlød folkemængden uden tøven.

Over 100 millioner afspilninger. Så meget har Ed Sheeran sangen ”Take Me Back to London”, som Stormy er med på. Til aftenens koncert virkede sangen dog malplaceret i den ellers toptrimmet setliste. Det blev forventet, at publikum kunne synge Ed Sheerans del af sangen, men de svigtede. Det måtte Stormzy og holdet bag kunne have forudset. De kunne også fjerne den fra sætlisten.

Hvor publikum dog ikke svigtede var ved de stille sange ”Lessons” og ”Blinded by Your Grace, Pt. 2”. Her blev mobiltelefonerne med blitzen hevet frem. Stormzys euforiske energi var på toppen ved ”Know Me From” og ”Shut Up”, som begge fremstod som pragteksemplarer på Stormzys gigantiske talent. Med sin britiske accent og charme, virkede han tilpas arrogant samtidig med at være utrolig ydmyg for opbakningen.

Stormzy, Royal Arena, 210220
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

En tynd afslutning

Koncerten i Royal Arena var Stormys første arena koncert – nogensinde. Det fortalte han gentaende gange under koncerten, og det var tydeligt, at stortalentet nød hver et øjeblik af koncerten. Særligt efter koncertens andensidste sang ”Big For Your Boots” stod den næsten to-meter høje mand helt fremme på scenen. Med sved faldende fra panden så voldsomt som et vandfald fortalte han, hvor glad han var for København og Danmark.

Afslutningsvis spillede Stormzy megahittet ”Vossi Bop”, som i skrivende stund har 157 millioner afspilninger på streamingtjenesten Spotify. Sangen er den mest populære af alle rapperens sange, men den kæmpemæssige forløsning, som sangen havde potentiale til, kom aldrig. I stedet fik man en tynd afslutning på en ellers fremragende koncert. Æv!

Stormzy koncerten fredag aften i Royal Arena var som en gave sendt fra guderne. Med et minimalistisk set-up imponerede den kun 26-årige rapper med et bredt udvalg af sange, som hver især havde sin helt egen stil. Stormzy tog Royal Arena med storm. En storm af orkanstyrke.

Stormzy, Royal Arena, 210220
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Vil du se flere fede billeder fra Stormzy koncerten, så kan du klikke lige HER!