Travis Scott, Roskilde Festival, RF19
Foto: Lasse Lagoni

Travis Scott – Hastværk på Orange

Koncerten med Travis Scott på Roskilde Festival var en kort, men god affære. I et intenst 60-minutters sæt væltede han Roskilde Festival med et show, der virkede som hastværk.

Normalvis er jeg ikke til rapmusik med et overforbrug af autotune og et utal af hypemen. Til aftenens koncert med Travis Scott ville jeg derfor udfordre mig selv.  Istedet for det sikre jeg-stiller-mig-ud-i-siden-nummer, så valgte jeg at gå i pitten for at opleve rapperen på klos hold.

Jeg blev ikke skuffet. Og dog.

Præcis som klokkeslættet på min ellers i forvejen ret nedslidte iPhone ramte kl. 01:00 skete det. De første toner af ”STARGAZING” kom fra de meterlange højtalere hængene ved hver side af scenen. Sammen med de omkring 4.000 andre mennesker var vi i fuld ekstase. Med CO2- og flammekanoner indtog den kun 28-årige rapper Roskilde Festival med fuldt flor.

Der gik ikke mere end et par numre før Travis Scott selv inviterede til noget han ønskede skulle være ’verdens største mosh-pit’. Her må jeg dog hurtig indskyde, at jeg ikke deltog i dette, og i virkeligheden var den ikke særlig stor. Hvad der var ganske imponerende, er måden hvorpå deltagerne i moshpitten håndterede det massive pres på. Selvom der var nogle få mennesker, som blev væltet omkuld, så blev de hurtig rejst op igen. Venligheden var dog kun på låns, og der gik da heller ikke længe før min grønne IKEA-rygsæk blev flået ned af min ene arm og en anden persons albue forsøgte at gennemborede mine ribben.

Travis Scott, Roskilde Festival, RF19
Foto: Lasse Lagoni

Ikke hverdagstale

Travis Scott er ikke hverdagstale i Danmark, og det er de færreste, der kan nævne mere end fem sange med kunstneren. De fleste kan med nød nævne ”Antidote”, ”goosebump” eller ”SICKO MODE”, men ingen af dem vil i sammenhæng blive defineret som hits i Danmark. Det selvom disse tre sange sammenlagt har over 1,7 milliarder afspilninger på streamingtjenesten Spotify.

Ved aftenens nattekoncert var dette ligeledes også de eneste tre sange, hvor Travis Scott lød nogenlunde værdig til at stå på Orange scene klokken 01:00. En nattekoncert burde være legendarisk, men koncerten med Travis Scott var mere hastværk end et kunstværk. Ifølge Roskilde Festival appen var Travis Scott programsat til at spille en time og 30 minutter. Han spillede 60 minutter med et sæt bestående af forkortede sange og flammekanoner. Hvis man derimod kigger fra perspektivet fra pitten, så var en time i virkeligheden det bedste. Enegien ved de forreste rækker var ekstatisk, vild og psykedelisk, og med det energiniveau som folk havde, så var en time lige tilpas.

På scenen virkede Travis Scott som en mand der lige har drukket fem energidrik inden han gik på. Han løb frem og tilbge på scenen som et barn, der fik at vide, at han måtte få fredagsslik på en torsdag. Han bad flere gange om at få lyset tændt, så han kunne se den kollosale folkemængde, der var foran Orange scene. Han må have været utrolig imponert, over det han så, for han bad om det otte gange.

Koncerten med Travis Scott var en kort affære, som ingen rigtig fik noget ud af. Ikke engang ham selv.

Travis Scott, Roskilde Festival, RF19
Foto: Lasse Lagoni

Vil du se flere af Lasses billeder, så kan du klikke lige HER