Billie Eilish, Vega
Foto: Peter Troest

POPLISH anbefaler: Det må du ikke gå glip af på Tinderbox

Med en hed vejrprognose i sigte samt et af årets stærkeste festivalprogrammer står Tinderbox for døren. Når festivalen for fjerde år løber af stablen, får Fyn altså besøg af nogle af de helt store internationale artister. Blandt Miley Curys, A$AP Rocky, Lana Del Rey, Duran Duran, Neil Young og Rick Astley. Og der er mangemangemange flere, hvor det kommer fra.

Vi giver derfor i anledning af festivalen vores bud på, hvad du IKKE må misse på dette års Tinderbox!

Billie Eilish

Poplish har tidligere stiftet bekendskab til det 17-årige stjerneskud, hvor hun gav en fremragende koncert i Vega. Dog blev Eilish til tider overdøvet af et meget entusiastisk publikum, så vi er enormt spændte på at se, hvad Eilish kan gøre på en langt større scene foran et langt større publikum.

I marts udgav hun pladen ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’. Med sin engleblide stemme, kunstneriske udtryk og stærke melodier høstede hun da også en reen tsunami af positiv kritik – både fra anmeldere og fellow musicians. I vores optik er Billie Eilish helt klart et must på dette års Tinderbox.

Torsdag, rød scene, 17.05-18.200

Greta Van Fleet

Det amerikanske band fra Michigan, bestående af de tre Kiszka-brødre plus deres nuværende trommeslager Danny Wagner, kommer endelig til Danmark igen! Bandet har været plaget af aflysninger det sidste års tid grundet sygdom. Der har da også været spekulationer om bandet med den Led Zeppelin-agtige vibe overhovedet ville dukke op på Tinderbox. Og som det ser ud nu, gør de – Og det skal vi prise os lykkelige for!

Deres debut-album ‘Anthem of Peaceful Army’ fra oktober sidste år fik enorme mængder ros og toppede endda Billboard Rock Album charts allerede i første uge af releasen. Så hvis du er vild med oldschool rock med Led Zep-vibes, så skal du 100 p svinge forbi Greta Van Fleet. Vi glæder os i hvert fald!

Torsdag, Rød Scene, 20.05-21.20

Lana Del Rey

Med sin kælende og melankolske stemme indtager Lana Del Rey Tinderbox torsdag aften – en koncert vi her på redaktionen er spændte på. Del Rey spillede en fremragende koncert på Northside i 2014, og vi håber, at hun kan levere en koncert af samme – hvis ikke bedre – kaliber.

Du kender måske Lana Del Rey fra sange som storhittet ‘Videogame’, ‘Born to Die’ og ‘Summertime Sadness’. Samt nogle af de nyere ‘Beaches’ og ‘Lust for Life’.

Torsdag, Blå Scene, 21.35-22.50

Gnags

Hvis du ikke skal se Gnags, kan vi lige så godt være ærlige. Du går glip af noget. Kort fortalt. Gnags leverede en top-præstation af en koncert på Northside Festival for et par uger siden og fik rystet alle aldersgrupper sammen – børn og voksne, unge og gamle.

Med sange som ‘Mr. Swingking’, ‘Den Dejligste Morgen’ og folkeklassikeren ‘De Vilde Kaniner’, sikrer Gnags publikum den vildeste folkefest – uanset om du er Gnags-fan eller ej. Kom, kom, kom.

Fredag, Blå Scene, 18.35-19.50

Gnags, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

Miley Cyrus

Du kender hende måske som Hannah Montana, der herskede over Disney Channel i sin tid. Eller måske kender du hende, som hende der rækker tunge, twerker og gynger på en nedbrydningskugle. Bevares, har hun sine adskillige personligheder – senest i serien ‘Black Mirror’, som pop-ikonet Ashley O.

Med tiden har Cyrus udviklet sig enormt musikalsk, og med den nye ‘Nothing Breaks Like a Heart’ med Mark Ronson, beviser hun, at hun er mere en blot end et par eksperimenterende identiteter. Hun virker dygtigere og mere sikker end nogensinde før. Vi forudser en uforudsigelig, men vild koncert med Miley Cyrus på Tinderboxs røde scene.

Fredag, Rød Scene, 23.05-00.05

Den Gale Pose

Efter hele otte år vender Jesper Dahl aka Jokeren er tilbage med ‘Den Gale Pose’ på den danske koncertscene. Sammen med Shirley og Nick ‘Coldhands’ Kvaran er Jokeren tilbage med en røvfuld hiphop til vores længselsfulde festivalører. Allerede tilbage i april formåede de tre musikere at slå hul på pause-boblen med en genforeningskoncert i Tivoli.

Selvfølgelig skal man se Den Gale Pose. Vi spår en fest.

Fredag, Teltscenen, 00.20-01.20

The Lumineers

Nogle af anmeldernes kæledægger spiller også på Tinderbox – og The Lumineers har også noget at have den positive kritik i. Sidst de var i Danmark var i 2017 på Roskilde Festival og ellers i 2016, hvor de spillede i Vega. Begge to fremragende og hyggelige koncerter med fællessange som ‘Hey Ho’ og ‘Ophelia’.

Så grib din kærestes hånd eller tag din bedste ven under armen (selvfølgelig med en god pakke fadøl i den frie hånd) og nyd The Lumineers folk-indie agtige vibes.

Lørdag, Blå Scene, 16.55-18.10

The Minds of 99 

Bandet, der endnu ikke har skuffet, skal man som publikum glæde sig til. Det er en ud-af-kroppen oplevelse, hvilket altid, når Minds of 99 leverer en fabelagtig koncert – som de gjorde på både Heartland og Northside.

Der er ikke så meget at sige andet end, be there or be square.

Lørdag, Rød Scene, 18.20-19.35

The Minds of 99, Northside
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen