Foo Fighters, Fængslet
Foto: Lasse Lagoni

Foo Fighters – Kom, så og sejrede

Foo Fighters var mere end oplagte da de tirsdag aften rev Fænglsets mure ned og lukkede publikum ind til en kæmpe rockfest

Op til tirsdagens koncert i Fængslet havde arrangørerne, Horsens & Friends været på charmeoffensiv, for lige at få solgt de sidste billetter. Noget man kun gør hvis der ikke er blevet solgt nok billetter.

I fængslet er der plads til 35.000 gæster, men der var kun dukket i omegnen af 20.000 gæster op. Hvilket må siges at være for lidt, når vi taler om et band af Foo Fighters kaliber. Om bandet havde fået nys om det haltende billetsalg kan man kun gisne om, men det havde de nu nok. I alt fald virkede det som, at man ville bevise hvorfor koncerten, var blevet slået op som en aften med verdens største rockband. Og det kunne de der var dukket op kun glæde sig over, de fik et show, der kun kunne give en lyst til, at købe billet næste gang bandet kommer til Danmark.

Dave Grohl er en kæmpe entertainer og uden ham ville Foo Fighters kun være middelmådige. Det er frontmandens energi og tilstedeværelse, der er hjertet i bandets koncerter og et postulat må være, at mange af gæsterne var kommet til Horsens, for at se Dave Grohl som for at se Foo Fighters.

Foo Fighters, Fængslet
Foto: Lasse Lagoni

Og publikum fik fuld valuta for pengene. Koncerten blev startet og sluttet med bandets nok største hits. The Pretender sparkede gang i rockfesten og Everlong sluttede den af. Begge sange med lige dele guitarsololer og fællessang. Særligt starten med The Pretender lagde grundstenen for hvilket tempo resten af koncerten skulle foregå i. Bandet gav den fuld spade, så sig ikke tilbage og fortsatte med klampen i bund til Everlong var spillet færdig.

Hvilket også er det mindset man skal tage til en Foo Fighters koncert med. Det er direkte fjollet, at forestille sig andet end at man tager til en kæmpe rockfest. Derfor blev balladerne også holdt på et minimum og alle de største hits blev spillet. Akkurat som de skal til en rockfest.

Der skal også gøgles til den slags koncerter, faktisk tror jeg på at Foo Fighters insisterer på det. Jeg tror ganske enkelt at Dave Grohls person, der mest af alt minder om en 12-årig dreng med ADHD, bliver nødt til at lave noget gøgl, for ikke at kede sig. I Fængslet blev det til et medley af Another One Bites The Dust, You’re the One That I Want, Jump og Blitzkrieg Bob. Efter medleyen byttede Dave Grohl og trommeslageren Taylor Hawkins plads og spillede en Foo Fighters-udgave af Queens Under Pressure. Hvilket var et fint afbræk i den store rockfest. Queen-coveret blev da også afløst af All My Life og så røg klampen i bund igen lige indtil Everlong fik afrundet en fantastisk god aften med Foo Fighters.

Foto: Lasse Lagoni

Support:

Frank Carter & The Rattlesnakes er med Foo Fighters rundt på hele turnéen og sparkede ballet i gang cirka tre timer før Foo Fighters gik på. I dagens anledning havde man også hevet danske The Minds of 99 ind som ekstra support. Begge acts gjorde lige nøjagtigt det de skulle og fik varmet de fremmødte godt op.

Frank Carter, Frank Carter & The Rattlesnakes, Fængslet
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses fede billeder fra koncerten HER.