The Good, The Bad & The Queen, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

The Good, The Bad & The Queen var et eventyr

The Good, The Bad & The Queen lyder muligvis mere som et kikset H.C. Andersen eventyr end et band, men sen torsdag aften viste Damon Albarn, at eventyret ikke var så kikset igen, tværtimod så var det en rigtig lykkelig historie.

Og hvis du synes, at navnet Damon Albarn lyder bekendt, så er du ikke helt galt på den. Damon Albarn er nemlig frontfigur i blandt andet Blur og Gorillaz. Udover det har han mange andre sideløbende projekter i gang såsom Damon Albarn og The Syrian National Orchestra for Arabic Music, som spillede på Roskilde Festival i 2016.

Sen torsdag aften stod han således på Greenfield Stage med projektet The Good, The Bad & The Queen. Koncerten var delt i to, da de første sange kom fra seneste album Merrie Land (2018), og de efterfølgende sange var debutalbummet The Good, The Bad And The Queen (2007). Med referencer til Brexit og John Bercow og hans berømte ord i underhuset, når de højlydte politikere går for vidt og snakker for meget, fik publikum til at lytte.

Og man forstår godt hvorfor. Bandet, som blandt andet bestod af flere strygere, var utrolig dygtige. Ved “Gun to the Head”, “The Great Fire” og “Lady Boston” fjernede folk telefonerne og stod blot og lyttede.

The Good, The Bad & The Queen, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

Noget nyt, noget gammelt, noget…

The Good, The Bad & The Queen fik også fornøjelsen at være det første band, der fik lov til at spille, mens mørket langsomt overtog den overskyet nattehimmel. Det betød også, at lyset for første gang kunne bruges ordentligt, og derved kom til sin rette plads. Resultatet var et lysshow, som var enkelt men alligevel over forventning. For Damon Albarn og resten af bandet havde ikke behøvet at lave et lysshow i den kaliber, for musikken var underholdende nok i sig selv.

Skiftet fra albummet Merrie Land til albummet The Good, The Bad And The Queen var, hvad publikummet havde brug for. At gå fra de lidt nyere sange til nogle gode gamle var forfriskende og fungerede over al forventning. Særligt sangene “History Song”, “Three Changes” og “The Good, The Bad And The Queen” var nogle af koncertens bedste. Desværre virkede det hele en smule langtrukkent, og lyden var enkelte gang skrattende. Det lød som om at flere af instrumenterne var skruet for højt. Det skabte en lidt forvirrende lyd i koncerten.

The Good, The Bad & The Queens koncert var som en koncert, der var kørt lidt i selvsving, men alligevel fungerede rigtig godt. Det var tydeligt at mærke passionen i musikken, og hvis man blot én gang kiggede på Damon Albarn, så kunne man ikke få øjnene væk fra ham igen.

The Good, The Bad & The Queen, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

Har du lyst til at se flere af Kents seje billeder fra koncerten, så kan du klikke lige HER!