Charlotte Gainsbourg, Heartland Festival, Highland Stage
Foto: Kent Rasmussen

Charlotte Gainsbourg – Den skøre skolepige

Selvom Charlotte Gainsbourgs musik kan lyde meget mørk og dyster, så lyste hun natten til fredag Highland Stage op, som ingen andre før havde gjort det.

Med tilråb som “Kom nu Charlotte”, “Hvor er Charlotte?” og “Hvornår går hun på?” var utilfredsheden for 15 minutters forsinkelse ikke til at misse. Men i det sekund hendes fødder ramte scenen, og tonerne til “Lying With You” begyndte, var alt dette glemt. Den mystiske kvinde var ankommet, og folk var klar til en fest.

Og en fest fik de.

Med publikumsfavoritter som “Deadly Valentine”, “I’m a Lie” og “Such a Remarkable Day” stod det klart, at koncerten med Charlotte Gainsbourg ikke var for alle – men de dedikerede Charlotte Gainsbourg fans.

Charlotte Gainsbourg, Heartland Festival, Highland Stage
Foto: Kent Rasmussen

Fransk feststemning

Den 47-årige sangerinde kørte dog koncerten hjem på rutinen. Det virkede utrolig indøvet, og ikke meget var overladt til tilfældighederne. Under koncertens varighed blev det ikke til mere end “Hi Heartland” og et “I’m really happy to be here”. Men gimmicken med at være den stille pige i klassen var perfekt, og den lidt voldsomme energi i sangene var en god kontrast.

Charlotte Gainsbourg var ligesom den stille pige i klassen, der så snart hun får alkohol går fuldstændig amok. Heartland er ikke en alkoholfri skolefest, og scenen var badet til i både strobelys, lyssøjler og tunge beats, alt imens at Charlotte Gainsbourg serverede den ene sang efter den anden. 

Det som er så specielt ved Charlotte Gainsbourg, er at det meste af hendes musik er på fransk. Selvom det nok skræmte de fleste, så gav det natten til fredag koncerten noget kant, og blot gjorde hendes mere mystisk og spændende end så mange andre.

Charlotte Gainsbourg, Heartland Festival, Highland Stage
Foto: Kent Rasmussen

Har du lyst til at se flere af Kents super seje billeder fra koncerten, så kan du klikke lige HER!