Benal, en alvorsleg

For et udsolgt K.B. Hallen viste Benal endnu engang, at deres succes er berettiget, og at deres koncertbilletter efter egen mening stadig er for billige. 

Benjamin Hav kigger ud over menneskemængden med en mine, der fortæller, at nu er det alvor. Ham og hans kollega Albert er altså ikke kommet for sjov. De er ikke kommet for at danse. De er kommet for at give ‘value for money’, hvilket Hav også giver udtryk for, når han råber “Hvad har I betalt for det her?” og derefter melder, at 360 kroner er billigt sluppet.

Der er ingen som Benjamin Hav pt. – en mand, der leger så meget med ord, og som siger så meget bullshit mellem numrene til sine koncerter, men som samtidig ligner en bedemand, der lige har bedt om en check fra en nylig enke. Den mest rock’n’roll mand i dansk showbizz, der tæver sit mikrofonstativ ned i scenen, mens han lever sig ud i sine egne tekster.

K.B. Hallen var lørdag aften proppet til renden med mennesker i alle former og farver, der var taget til Frederiksberg for at høre rim med fede beats bag sig fra et af Danmarks mest hypede kunstnere. Benal har de seneste år manifesteret sig som et af landets vildeste livekunstnere, senest i sommer på Roskilde Festival, hvor gæstestjernerne betrådte deres side som perler på en snorSåledes var denne forårsaften i april også stjernespækket i så høj en grad, at Katinka allerede gæstede scenen under blot andet nummer i sætlisten, “Sprog”. Den unge dame havde som altid en vild attitude på, og hendes samspil med Benjamin Hav bliver kun bedre og bedre for hver gang, man får lov til at opleve det.

Benal, KB Hallen, 200419
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

I starten af koncerten var der blot Benjamin på et podie og Albert bag sin pult på den lille scene bagved. To spotlys gav herrerne shine. Hver gang, de afsluttede et nummer, hev Benjamin et konfettirør og fyrede det af uden at fortrække en mine. Men da festen rigtigt gik i gang, blev bagtæppet rejst og afslørede et lys-setup, der ville gøre selv den dyreste DJ misundelig. Farvede spots kastede sig fra side til side i takt med musikken for at minde os alle om absurditeten i at danse rundt til den slags lyrik, der lige så vel kunne have været akkompagneret af et jazz-orkester.

De elektroniske beats, som Albert producerer, og de ord om kærlighed og livet, som Benjamin skriver, er på ingen måde en joke for de to mænd, selvom alt omkring dem får en tyk klat ironi og sarkasme med på vejen. De virker til at tage sig selv så alvorligt, men lige under attituden ligger legen og spiller op til dans. Legen i de optempo numre som “Uh Babe” og “Lampeskærm”, legen i at skrive linjer som “Med sin hånd på min’ pubes, så hun tror, det’ persille” og få voksne mennesker til at skråle det i hovedet på hinanden i en solid solvarm ølbrandert.

Så hvad nu, hvad nu, spurgte Hav ud mod den udsolgte hal, og i stedet for Marie Key, som gæstegiver vokaler på albumversionen, svarede Alex Vargas, at “Vi’ ik’ de samme mer'”. Vargas blev på scenen og sang omkvædet til “Hvor Går Du Hen?” med sin smukke røst, der gav gåsehud. Inderligheden og intensiteten i hans gæsteoptræden var hele billetprisen værd, og jeg er sikker på, at Benjamin Hav kunne finde på at proklamere det samme i en alvors stund med sit publikum.

Emil Simonsen aka. Klamfyr aka. Orgi-E fra Suspekt fik salen til at koge ved at komme ind og rappe med på ikke mindre end alle fire numre, han er featuring på med Benal. Sidste i rækken var “Fri”, hvor Andreas Duelund aka. Bai-D ligeledes fra Suspekt kom spankulerende med solbriller på og ro i sjælen for at minde publikum kom, at “de kalder mig et monster, bindegaaaaaaaal”.

Også Lina Rafn, Lis Sørensen og Clara Sofie var forbi podiet for at pippe med på teksterne. Benalgorytmen er eftertragtet både hos de betalende gæster og i branchen.

Succesopskriften lørdag aften var en kombination af de gamle tricks – Benjamin Havs attitude, de mange fede gæster, den high key-low key opsætning – blandet med nye tricks. Den lukkede revisorjakke, som Hav har sportet stort set altid i karrieren blev byttet ud med kjole og hvidt og butterfly, hvilket fik nogen i salen til at vende sig mod deres venner og råbe “Du skylder mig 100 kroner!”.

Således kan hårdt arbejde og talent spinne guld, selvom Benjamins Hav med en alvorlig mine ville mene, at legen er for billigt købt.

Benal, KB Hallen, 200419
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Se resten af Mathias’ magiske billeder fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her