Benal – Et fyrtårn i moderne dansk hiphop

Med en perlerække af hits og endnu flere gæsteoptrædener lagde Benal Arena ned, da de spillede fredag eftermiddag på årets Roskilde Festival.

Hvis du stadig ikke har hørt om Albert og Benjamin og deres duo, Benal, har du levet under en sten. Over de seneste år har hiphop-gruppen med sine lækre, elektroniske produktioner og vanvittigt intelligente lyrik lagt landet ned.

Bagmanden Albert gik først på scenen og modtog en velfortjent hyldest, inden han lagde op til første nummer. Ind kom frontmand Benjamin – som altid iført en tung, stor, sort jakke, runde briller, skævt smil og en attitude, der ville få dig til at gå en stor bue uden om ham, hvis du mødte ham i en mørk tunnel en sen nattetime på den Københavnske Vestegn.

Listen over mennesker, Benal har samarbejdet med, er lang og vild, og det fik publikum at opleve til koncerten. Første nummer, “Hiphop”, er samplet på Den Gale Poses “Spændt Op Til Lir”, hvorfor gode gamle Jokeren besøgte scenen og gav et vers.

Benal, Roskilde Festival, RF18, Arena
Foto: Lasse Lagoni

Herfra blev det kun vildere. Katinka, Alex Vargas, Marie Key, Peter Sommer og Burhan G var blot nogle af de kunstnere, der besøgte Benjamin og Albert. Alligevel var duoen bedst alene, hvor man kan få lov at fordybe sig i Verdens Vredeste Revisor, hans tekster og de tunge beats.

Stemningen i Benals musik passer så godt til mørket under Arenas hvide teltdug, da den til tider dystre, melankolske stemning var druknet ved en eftermiddagskoncert på Orange. Jeg håber dog på at se dem et af de kommende år efter mørkets frembrud på Danmarks største festivalscene. Guderne skal vide, de kan bære det.

Benal, Roskilde Festival, RF18, Arena
Foto: Lasse Lagoni

Undervejs i koncerten fik Benjamin gjort det til en ting, at publikum rakte én finger i vejret og råbte efter “én til”. Og det virkede hver gang. Det gamle hit “Tatovering” blev akkompagneret af Emil Simonsen fra Suspekt, som også blev hængende til “Hele Tiden” og selvfølgelig “Fri”, hvor også Andreas Duelund betrådte scenen og gav et vers.

Koncerten blev lukket på “Du Har Aldrig Savnet Nogen”, “Uh Babe” og seneste storhit “Nu Her”. Og det blev ved med at komme bag på mig, hvor meget materiale de to herrer egentlig har i bagagen. På blot fire år har Benal vokset sig til et fyrtårn inden for moderne dansk hiphop. Og hvis de fortsætter i samme stil, skal de nok blive lige så store og ikoniske som Suspekt.

Benal, Roskilde Festival, RF18, Arena
Foto: Lasse Lagoni

Se resten af billederne fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her