Nephew, KB Hallen, 200319
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Nephew var majestætiske i K.B. Hallen

Selvom Nephew har eksisteret i omkring 23 år, så var der intet gammelt ved deres koncert i den nyligt genåbnede K.B Hallen på Frederiksberg onsdag aften.

Det er den første aften ud af tre, hvor Nephew indtager hallen, og allerede inden koncertstart viste de, hvordan det hele burde starte. Nikolaj Koppel indtog nemlig scenen og dirigerede de omkring 4.000 mennesker til at synge en af højskolesangbogens perler, “Se, nu stiger solen af havets skød”, inden Nephew gik på scenen.

Et euforisk skift. Det er nogenlunde sådan, man kan beskrive publikums følelse efter skiftet fra højskolesangen til nogle af klassikerne som “Mexico Ligger I Spanien”, “Igen & Igen &” og “USADSB”. Nephew kom rigtig godt for start, hvor alle på scenen såvel som gulvet, gav den maks gas. Man var ikke i tvivl om, at de fremødte fans vidste, hvad de ville høre.

Marie Højlund

Modtagelsen af Nephews nyeste album Ring-i-Ring var ikke særligt positiv, men deres live koncerter er en helt anden sag. I oktober sidste år spillede Nephew i Royal Arena, hvor vores anmelder gav dem 85% og roste blandt andet det nyeste medlem Marie Højlunds vokal og bandets lysshow. Præcis det samme kan man skrive om aftenens koncert i K.B. Hallen. Jeg vil faktisk gå så langt at sige at Nephew med Marie Højlund, er bedre end Nephew uden Marie Højlund. Hendes rene nærmest uskyldige vokal under de viselignende sange som ”Den Blå Anemone”, ”DMII” og ”Sig Månen Langsomt Hæver” er et forfriskende pust til Nephews katalog og lyd.

Desværre blev “Allein, Alene” en lidt unødvendig omgang sangkonkurrence, som publikum ikke var klar til. Fællessang med klaver som det eneste instrument derimod, det var folk klar til. Bagerst i lokalet var en lille rund scene, hvor Simon Kvamm spillede klaver, og resten af bandet stod rundt om. Her lavede de et medley bestående af bl.a. “En Wannabe Darth Vader”, “Hospital”, “Ordenspoliti” og “Byens Hotel”. Herefter lavede de en udgave af “Gå Med Dig”, hvor Marie Højlund erstattede Marie Key, som originalt har lavet sangen sammen med Simon Kvamm i 2012.

Nephew, KB Hallen, 200319
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

En helt ny standard

I forbindelse med det kommende folketingsvalg havde Simon Kvamm og co. skrevet lidt om på hitsangen “Superliga”. Med sætninger som “Inger Støjberg er bange”, Naser Khader er blank” og “Lars Løkke er faldet i søvn med Thulesen Dahls hånd oppe i røven” fik de på en humoristisk måde beskrevet den politiske situation i Danmark – vil nogle mene.

Den musikalske situation er pt. således, at lige meget hvor man kigger hen, så er Nik & Jay tilstede i en eller anden form. I aftes var ingen undtagelse. Ved “007 Is Also Gonna Die” besøgte ‘Kongerne af København’, som Simon Kvamm omtalte dem, Nephew på scenen, før de spillede deres fællessang “Rejsekammerater”. Efterfølgende fik Marie Højlund en mindre solo ved “At Dø Er At Rejse”. Desværre kunne folk ikke holde mund, så hun blev næsten overdøvet af det vandfaldssnakkende publikum, før de opfangede at hun sang linjer af “Hjertestarter”, og resten af bandet sprang til. En utrolig lækker intro til en sang som faktisk har godt af at blive spillet knap så voldsomt.

Nephew tryllebandt K.B Hallen fra start til slut med en fremragende levering af bagkataloget såvel som nye sange fra Ring-I-Ring albummet. Med selvsikkerhed uden lige leverede Simon Kvamm, Marie Højlund og resten af bandet en magtdemonstration, hvor kvalitet og kvantitet hang sammen. 21 sange blev der fremført, og alle sange var af høj kvalitet. Særligt aftenens sidste sang, “Amsterdam”, hvor Marie Højlunds stemme ligger som en tilfredsstillende baggrund henover omkvædet, var en perfekt afslutning.

Dertil er det fuldstændig naturligt at sige, at Marie Højlund er det bedste der er sket for Nephew siden Nephew. Hun er verdensklasse.

Nephew, KB Hallen, 200319
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Har du lyst til at se flere af Mathias’ billeder fra koncerter kan du klikke lige HER