Sam Outlaw, Telt 1, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

Sam Outlaw – Møg kedeligt

Med base i Californien har den 36-årige countrystjerne Sam Outlaw efterhånden gjort sig selv bemærket, og fredag eftermiddag gjorde han sig også bemærket for Tønder Festival.

Med hvid t-shirt og cowboyhat åbnede Sam Outlaw op for sin personlige godtepose af sprøde countryhits med blandt andet ”Kind To Me” og ”Love Her for a While” i Telt 1 på Tønder Festival.

Godteposen blev bare hurtig tom.

Efter de første 20 minutter gik Colter Wall i selvsving. Han brugte mere tid på at kigge over til sin højre, hvor hans kvindelige korsanger og guitarist stod, end at kigge frem. Udover den kvindelige korsanger brugte han også meget tid på at rette glasset, han havde stående til sin venstre. Det var et forstyrrede element, og manglen af tilstedeværelse føles større.

Og netop den tilstedeværelse som manglede, kunne mærkes i hele teltet rundt. Når han endelig kiggede ud, var det svært at se hans øjne. Hatten var trukket så langt ned, at det var umuligt. Men hatten var udover for publikum et forstyrrende element, også forstyrrende for Sam Outlaw selv. Efter “Ghost Town” valgte musikeren nemlig at tage hatten af.

Sam Outlaw, Telt 1, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

En kedelig fornøjelse

Men publikum tog ikke hatten af fra Sam Outlaw. Der var nemlig ikke meget begejstring for koncerten. Udover at være hans anden koncert på Tønder Festival, var koncerten også sangerens eneste danske festivalkoncert i 2018.

Efter et set på 75 minutter kunne man efter et utal af sine egne kærlighedssange ånde lettet op. Koncerten var næsten slut, men inden det hele sluttede, lavede han et cover af den nu afdøde souldronning, Aretha Franklin, og hendes sang ”You Make Me Feel Like A Natural Woman”. Koncertens sidste sang var ”Say It To Me”, men allerede her var halvdelen af menneskemængden i teltet fortyndet.

Det så rigtig godt ud på papiret, men i virkeligheden var Sam Outlaw koncerten i Telt 1, ikke det man ønskede at bruge sin eftermiddag på. Det var på mange måder en kedelig fornøjelse i dygtige musikeres omgivelser.

Sam Outlaw, Telt 1, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

Kunne du tænke dig at se flere af Helle fede billeder, så kan du klikke lige HER.