Gutter Island, Gutter Island 2018
Foto: Helle Arensbak

Galleri: Torsdag til Gutter Island

Det er vores bryllupsdag idag 
dem har vi haft noen stykker af 
så fejrer vi med dans og sang 
den go’e ide I fik dengang

Gutter Island afholdes for 10. gang i disse dage, og gensynsglæden for størstedelen af de mange gæster er stor. Man glæder sig. For festivalen afvikles kun hvert andet år. Det er tre dage ved et fort på Masnedø, nær Vordingborg, og det giver en form for eksklusivitet at være her. Afskåret fra omverdenen. I ‘Gutterland’. Her bydes du velkommen med en kæmpe krammer og en lille Fernet Branca.

Den første aften er det traditionsrige ‘Freakshow’ vendt tilbage, og inden tre bands skiftes til at føre folket ind i garage-soundens hellige univers, bliver der budt velkommen af formanden Kasper Von Madsen og skålet i Fernet og Gutter-specialøl.

Miss Birdie og Dr. Harder speaker festen i gang, og det norske band “For the Love of Ivy” lokker publikum ind i det store telt. Her er ingen fotopit, og det giver en super intens stemning. Man er helt tæt på. Hvis man ønsker det.

Den sorte Gutter Island-bar er hevet med fra Roskilde og troner stolt ude på pladsen. Her kan du købe øl og drinks i mange afskygninger, og det gør man så – i metermål. I teltet går et nyt band på. Nogle unge svenske knægte giver den gas som ‘The Dahmers’. Der danses og rockes i takt med at mørket falder på over Masnedø.

Sulten har meldt sig og skinkekutteren ved fortet trækker folk til. Det er smukt med en hotdog med das alles inden The Lords Of Altamont” slutter torsdagen af.

Nattens rytmer finder man inde i selve fortet. Dj med balkanrytmer, junglefever og udstoppede dyr giver de mange white russians kamp til stregen. Gutter hygger, snakker, danser og fester. Det er som en udvidet havefest med hjemmelavet mad, egne øl og trofaste gæster. Garagerock er sundt for sjælen. Og gør ondt dagen efter.