Infernal, Smukfest, Smuk18
Foto: Tina Leegaard Dyrving

Infernal satte gang i basarmene

Infernal var været en del af dansk musik i 20 år og har altid været garant for energiske optrædener. Der var da heller ingen undtagelse at spore, da de igen i år leverede en energifyldt optræden foran et feststemt Smukfest-publikum. 

Lina tæver Britney

Infernal leverer ikke just musik for feinschmeckere, bevares, men deres engagement og fandenivoldskhed kan man ikke tage fra dem. De har før fået skudt i skoene, at de laver musik, der lyder af halbal, men det bliver leveret med så meget selvironi, at det er svært ikke at holde af.

Begge halvdele af Infernal, Paw Lagermann og Lina Rafn, er sande energibundter, der ikke helmer, før basarmene er røget i vejret og alle æbler er blevet plukket. Hvor der er blevet skrevet stolpe op og stolpe ned om Ms. Britney Spears’ katastrofale optræden på Bøgescenen onsdag aften, viste Lina, at det altså godt kan lade sig gøre både at synge live, danse i takt med sine dansere og komme helt ud over scenekanten.

Under aftenens koncert blev der spillet på alle tænkelige (og utænkelige) tangenter, der alle havde ét formål: At skabe den størst mulige fest i Bøgeskoven. Det var et inferno af T-shirt-kanoner, røgkanoner, sækkepiber og banjospil. Der blev “plukket æbler” og lållet til “Kernkraft 400”. Det var lige præcis så kaotisk og prollet som forventet, men Infernal mestrer det til perfektion.

Infernal, Smukfest, Smuk18
Foto: Tina Leegaard Dyrving

Det gamle Infernal vandt

I en intern duel er der ingen tvivl om, at det var de ældre Infernal-numre, der satte mest gang i publikum. Det var i særdeleshed hitsene fra det 12 år gamle “From Paris to Berlin”-album, der satte dansefødderne i gang på bøgeflisen.

Singlen af samme navn, der gav Infernal deres internationale gennembrud, udløste det største bifald, men også hits som “I Won’t Be Crying”, “A to the B” samt retro-Infernal-numrene “Kalinka” og “Banjo Thing” fik gang i de danselystne tilhørere.

Sidstnævnte lukkede – som det nærmest er Infernal-tradition – koncerten af, mens Paw hældte en flaske vodka ud over en headbangende Jimmy D på banjo.
Det var ikke nyskabende. Men det var effektivt. Og det var prollet på den helt rigtige måde.

Infernal, Smukfest, Smuk18
Foto: Tina Leegaard Dyrving