Foto: Nikolaj Bransholm

LIVLØS pustede liv i Copenhell

LIVLØS har huseret i det danske metalmiljø i noget tid, og det er god, solid dødsmetal, som er svært at blive træt af. Hvad kunne de mon stille op på en stor scene på Copenhell, og hvordan så det ud, når man giver den alt, hvad den kan trække?

Når jorden den skælver

Og Solen brænder ud

Skal vi alle lide

Skal vi alle dø

Det kunne de folk, der havde fået slæbt sig ud på Refshaleøen finde ud af. Der var et ganske fint fremmøde med et par tusinde koncertgængere, der ikke havde slemme nok tømmermænd efter en ganske hæderlig koncert med Ozzy i går. Vi blev budt velkommen til morgengymnastik med en ordentlig god omgang jysk dø’.

Livløs havde da også medbragt morgenmad i kraft af to flasker Arnbitter til publikum, der blev delt ud med gavmild hånd.

Spil den vi kender

Det havde de også tænkt sig, da der blev lagt ud med deres single “Blood & Despair”, hvor det melodiske introriff fik fyret op under publikum.

Så startede sangen ellers også for fuld smæk. LIVLØS er alt andet end det, og fra første øjeblik til sidste sekund blev der smadret igennem. Der var mosh pits, slås-bolle-fest og en frontmand i Simon Olsen, der formår at sparke en koncert i gang. Han er også kendt fra BAEST, hvor han leverede en af de bedste koncerter sidste år.

Foto: Nikolaj Bransholm

Jeg æder mine ord

I min anmeldelse af Into Beyond sidste år, sagde jeg at titelnummeret ikke faldt helt i min smag, da den var lidt for meget en opvisning i deres mange talenter. Når LIVLØS spiller den live, så er det ævl. Det er et nummer, der formår at samle god stemning, energi og rå eksplosivitet i en herlig kombination, som man kun kan nyde.

LIVLØS spillede en næsten fejlfri koncert, og de enorme smil på bandet, var et nydeligt spejl på et publikum. Der blev moshet, som var det dommedag, og det tog heller ikke mange sekunder, inden crowdsurferne gjorde livet hedt for de dygtige sikkerhedsfolk.

Dansk død med stil

Der er mange referencer til den svenske dødsmetal fra 90’erne, og jeg frygtede at når At the Gates havde spillet en glimrende koncert, så ville LIVLØS ikke helt kunne leve op til et af forbillederne. Det var ikke tilfældet. De fem gutter fra Århus sparkede liv ind i Copenhells tredjedag.

Med en massiv “Passenger” der truede med at sprænge hele Hades i luften, så kan denne koncert kun betragtes som en succes. LIVLØS er kommet for at sprede et godt budskab om død, og selvom solen kiggede frem, så søgte den hurtigt i skjul, da først den blev truet på livet af de danske kometer.

Foto: Jonas Uri