Foto: Robert Hendel

Kedelige Kreator uden kant

De tyske thrashlegender fra Kreator diskede op med en kedelig omgang tidligt fredag aften på Copenhell.

Med over 35 år på scenen kan man ikke tage noget fra Kreator. Deres vilje til at ville rocke er der og har altid været der. Deres musik har sin plads i metalhistorien. Men at deres navn var på plakaten fredag aften på Copenhell var ikke en nødvendighed.

Med Mille Petrozza i front som altid gik de gamle koryfæer på scenen og lagde ud med “Phantom Antichrist” fra albummet af samme navn, 2012. Generelt for sætlisten var, at det var musik udgivet i dette årti, så der blev intet nostalgitrip for de mange thrash-elskere, der havde stillet sig klar ved Helvití-scenen.

Beklageligvis var lyden flad og vokalen træls, hvilket gjorde det til en utroligt intetsigende koncert. Flere folk i nærheden havde mere travlt med at sludre, drikke øl og kigge ned i deres telefoner, mens de boppede lidt med hovedet. Flere kiggede dog op, da et brag kom og hvid konfetti regnede ud over pladsen.

Det var selvfølgelig bedre end stilhed, hvis tiden alligevel skulle gå med noget inden Ozzy Osbourne, men jeg var godt nok overrasket over, hvordan så energisk musik kunne leveres så fladt. Indlevelsen var der ikke fra bandet, der ærligt virkede til, at de ikke rigtigt gad være der, selvom de enkelte udtalelser til publikum selvfølgelig talte for det modsatte, som man jo skal.

Med “Pleasure To Kill” fra 1986 som eneste bid fra det forrige årtusinde, gav Petrozza og kompagni en lillefinger men skred uden at give mere. Der er intet i vejen med den nye musik, men ikke at give mere fra gemmerne på et festivalgig er sgu lidt fattigt, hvis du spørger mig.

Foto: Robert Hendel

Se resten af billederne fra koncerten HER.