Pligten Kalder, Jelling Musikfestival, Jelling18, Søpavillonen
Foto: Lasse Lagoni

Pligten Kalder – Når røvsved bliver underholdende

Hvor vi normalt kender Johan Olsen fra “Imperiet Falder”, underholdte han søndag tidlig eftermiddag med Torben Steno og resten af Pligten Kalder.

At se forsangeren i Magtens Korridorer stå og synge til tonerne af en Radio24syv-debattørs elorgel akkompagneret af kontrabas og klarinet lyder umiddelbart som en dårlig joke skabt i en brandert på et værtshus på Vesterbro en tidlig morgentime.

Det er måske faktisk nok sådan, Pligten Kalder er startet, og det er en anden sag, men at projektet er både godt og underholdende, er fabelagtigt. Med jazz-toner og den tunge københavnervokal stillede bandet sig på Søpavillionen søndag eftermiddag på Jelling Musikfestival. Publikum sad ved runde borde med rødternede duge og drak store fadøl, hvilket er en helt anden setting end senere, når Olsen går på festivalens største scene med Magtens Korridorer.

Showet bestod selvfølgelig af sange fra bandets udgivelser med titler som “Den Polske Kavalergang” og “Tre Ældre Kvinder På En Tom Bøssebar i November”, men det, der gjorde denne eftermiddag i skygge for solen, magisk, var de små snakke mellem numrene. Lunefulde Steno og Olsen jammede sig til noget værre fjol konstant og hele tiden. Blandt andet meldte Olsen, at han er misundelig på en kunstner som Thomas Helmig, men konkluderede også, at “dans medfører skam”.

Desuden bar showet i høj grad præg af, at Torben Steno som alderspræsident i bandet kort før showstart var blevet tilbudt en pose is, hvis nu han skulle begynde at svede i røven siddende bag orglet. Snakken om røvsved gik under hele showet, hvilket fik publikum til at dø af grin.

Lunefuldt og med gode fortællinger i musikken skabte Pligten Kalder en lille, stille hyggestund før lukketid for dagens festivalgæster.

Pligten Kalder, Jelling Musikfestival, Jelling18, Søpavillonen
Foto: Lasse Lagoni