MØ, NorthSide, Blue Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

MØ tilbage i topform med ny EP

Efter flere dages pirren har den danske sangerinde MØ udgivet en EP med titlen When I Was Young. EP’en udkom torsdag den 26. oktober og indeholder seks sange med en samlet spilletid på 20 minutter.

På EP’en viser, at den 29-årige sangerinde trods en verdensturné stadig kan holde sig i topform. EP’ens første sang “Roots” viser Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, at hun ikke har glemt sin debutplade No Mythologies to Follow fra 2014. På debutpladen lavede hun nemlig ‘night versions’ af nogle af sangene. Førstesangen har tydelige spor af dette.

Titelsangen “When I Was Young” minder om introsangen fra et cirkus hvor MØ er linedanseren der ved omkvædet er lige ved at falde ned fra linen. Men hun falder aldrig rigtigt. Hun hænger fast med lillefingeren. En frisk pust der er på grænsen til at blive lidt for useriøst.

MØ, NorthSide, Blue Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

“Turn My Heart to Stone” og “Linking With You” har potienale til at blive tilføjet på samtlige Spotify-spillelister, der bruges når man kører bil. De indeholder alt det, en rigtig god bilsang skal have. Der er ikke alt for meget gang i dem, men holder stadig en god rytme, så det er muligt at snakke over dem. Også selvom volumen er skruet op på 10.

“Bb” er den kedeligste sang på EP’en. Lydmæssigt minder dem om alle andre MØ-sange og virker bare, som sangen der skulle på, så man ikke udgav fem numre.

“Run Away” kunne sagtens lyde som noget, country-stjernen Blake Shelton eller Billy Ray Cyrus kunne have produceret. Den har spor af country og indeholder desuden en lys lyd, som MØ ikke gør så meget i. ”Someday I will run away, run away / And realize that they were always wrong / I wander on and I will never come back”. “Run Away” er måske den bedste måde at afslutte en vellykket EP på.

MØ, NorthSide, Blue Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

MØ skulle oprindeligt havde spillet til Copenhagen Winter Games, men arrangørene bag aflyste torsdag den 24. oktober arrangementet grundet dårligt billetsalg. Udover MØ skulle Sebastian Ingrosso, SAVEUS og Benal have spillet til arrangementet.