John Legend, Royal Arena, 280917
Tæt på en perfekt vokal. Plads til både nye og gamle klassikere.En karismatisk og charmerende John Legend.
Følelsen af et alt for indstuderet show.
72%Fabelagtig vokal
Læser Bedømmelse 0 Stemmer
0%

Det emmede af ren kærlighed, da den amerikanske soul-stjerne John Legend indtog scenen i Royal Arena med masser af charme, selvtillid og en vanvittig lækker stemme.

Klokken 20.57 slukkes lyset i arenaen, og den forventningsfyldte sal kan nu begynde nedtællingen til, at aftenens stjerne dukker frem på scenen – og det gør han så. Præcis klokken 21.00 træder den 38-årige Oscar-vinder op på scenen, hvor han sætter kursen direkte mod sit klaver. Lyden af ”I Know Better” fra det aktuelle album ”Darkness and Light” flyder ud af højtaleren, en stille, men sjælfuld sang starter således aftenens koncert.

Påtaget sexappeal men ægte charme

Med første nummer afsluttet træder John Legend frem på scenen med en så opknappet skjorte, at selv den bagerste række med sikkerhed kan skimte sangerens bare overkrop under det hvide stof. Rødt lys stråler ned på scenen, og det står klart, at John Legend nu har i sinde at skrue op for den sexede stemning i salen.

Sangene ”Penthouse Floor” og ”Tonight (Best You Ever Had)” fremføres yderst selvsikkert, alt imens sangeren slår fast, at han ikke har til hensigt at stå stille i løbet af aftenen. Der vugges med hofterne, fødderne farer frem og tilbage, samtidig med at storslåede armbevægelser fylder scenen ud. Manden har rytme, men trinene virker indstuderet på et niveau, som ville gøre et hvert medlem af  et 90’er boyband misundelig.

På trods af en lidt for påtaget sexappel besidder aftens stjerne ægte charme og masser af karisma. Et kærlighedsspækket repertoire med sange som ”Like I’m Gonna Lose You”, ”Made to Love” og ”Love Me Now” rammer publikum, og det unge kærestepar på rækken foran mig omfavner da også hinanden en anelse mere til sidstnævnte sang – et klart tegn på at John Legend leverer tekster, som rammer.

En mand med mange talenter

Det er netop sangerens femte studiealbum ”Darkness and Light”, der har bragt John Legend tilbage til Danmark. Sidst han lagde vejen forbi var i 2014, hvor han optrådte i Forum. Meget er sket siden, både på det professionelle- og personlige plan, for soul-stjernen. For et år siden blev han far til datteren, Luna – en begivenhed som skinner igennem både på den nye plade, men også i aftens show.

Desuden har den platinsælgende kunstner også manifesteret sig som meget andet end sanger. I 2016 sprang han ud som skuespiller i den Oscar-vindende storfilm ”La La Land”, og producer på tv-serien ”Underground” kan han også notere på CV’et. Kreativiteten og de mange talenter kan man ikke tage fra ham.

Family man med hjertet på rette sted

Cirka halvvejs i showet er det blevet tid til en personlig anekdote – nemlig fortællingen om, hvordan datteren Luna kom til verden.

John Legend beretter med et glimt i øjet, at konen havde tildelt ham den vigtigste funktion under fødslen: Han skulle være DJ. I takt med, veerne tog til, var det nødvendigt med up-tempo sange, hvortil det pointeres, at datteren blev født til lyden af Curtis Mayfields ”Superfly”. Herefter leveres en ganske fin version af funk-klassikeren.

Det er ikke det eneste covernummer, som vi præsenteres for i aften. Vi får også fornøjelsen af Beach Boys’ ”God Only Knows”, som leveres a cappella med en fuldstændig fabelagtig vokal tilført en garanti for gåsehud.

Der er ingen tvivl om, at vi i aften har besøg af en rigtig familiemand, og det klæder ham. Flere gange i løbet af showet er vi vidner til hjemmevideoer, som toner frem på scenens mange storskærme. Det er også tilfældet under koncertens fjerdesidste nummer ”You and I (Nobody in the World)”. Her føler jeg for første gang i aften en helt særlig ægthed. Den polerede showmand, som ellers har været fremtrædende igennem hele koncerten, er gemt væk, og paraderne er blevet sænket. Tilbage står vi med en sanger, hans klaver og et musikalsk øjeblik, der er værd at huske.

En smuk og vigtig afslutning

Aftenen går på hæld, og en næsten to timer lang koncert er ved at nå sin ende. John Legend slutter af med nummeret ”So High” foran sit klaver, som langsomt bliver løftet op af scenen på et podie i en røgsky. Herfra takker sangeren af inden lyset bliver slukket i salen. Publikum er i ekstase og er endnu ikke klar til at gå hjem. Lyset tændes endnu engang, og hvad der må tænkes, at være den mest ventede sang i aften bliver endelig spillet. Hele salen smelter sammen og synger med på ”All of Me”. Det absolut sidste nummer bliver sangen ”Glory”, en storslået afslutning med et vigtigt og stadigvæk aktuelt budskab om lighed blandt os mennesker.

John Legend, Royal Arena

Foto: Lasse Lagoni

Lasse var også med til koncerten – se hans billeder HER