Zara Larsson – Fuld plade i pop-banko

Zara Larsson har endnu ikke gennemført sine teenageår. Alligevel har hun allerede slået sig fast som Skandinaviens – hvis ikke hele Europas – ukronede pop-dronning. Lørdag aften satte hun gang i en gedigen popfest på Bøgescenen. 

Mens tusmørket sænkede sig over en halvmudret festivalplads, spillede den svenske flicka op til dans. Og hvor vi danskere måske normalt har tendens til at drille vores svenske naboer, emmede Bøgeskoven af skandinavisk søskendekærlighed lørdag aften.

Den svenske Beyoncé

Det var som om, man kunne dele aftenens publikum op i to dele. Pigerne var kommet for at danse og synge. Drengene (i hvert fald dem, på den hetero del af det seksuelle spekter) primært var kommet for at kigge. Hvem, der havde den største fest, er jeg faktisk lidt i tvivl om.

Selvom koncerten startede ud med lidt lydmæssige problemer, stod det ganske hurtigt klart, at Zara Larsson er gjort af det samme stof som Rihanna og Beyoncé. Hun kan synge, hun kan danse, og så har hun ar den form for X Factor, der gør hende levedygtig mange år ud i fremtiden.

Zara har hele pakken, og hun ved lige nøjagtigt, hvordan hun skal bruge den. Man kan hurtigt glemme, at hun kun er 19 år. For hun besidder en star quality så markant, at man skulle tro, hun var spyttet ud af en talentfabrik i USA.

Bedst på up-tempo numrene

Larsson viste under sine ballader, at hun råder over en ganske sublim vokal. Men det var under de hook-orienterede radiohits, at hun for alvor shinede. Kæmpehittet ‘Never Forget You’ åbnede ballet, mens David Guetta-collab’et ‘This One’s For You’, ‘Ain’t My Fault’ og ekstranummeret ‘Lush Life’ cementerede, at Larsson er noget det tætteste vi kommer på en skandinavisk Beyoncé.

Med et kort dance break à la dét Beyoncé præsenterede under sidste års ‘Formation Tour’ samt et par hurtige men anerkendende ‘Single Ladies’-strofer, prøvede Larsson absolut heller ikke at skjule, at Queen B har ageret inspirationskilde for den unge svensker.

For et popsvin som undertegnede, var koncerten lørdag aften noget nær perfektion. Hun kan altså noget, hende Zara Larsson. Hun er Skandinaviens regerende popdronning. Og de andre scandipop-piger skal oppe sig, hvis de ikke skal tabe yderligere terræn de kommende år.

Zara Larsson, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Se hele Lasses galleri fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Cecilie Dollerup Ertmann
Cecilie Dollerup Ertmann
Selvudnævnt popsvin med stor forkærlighed for Beyoncé og Lady Gaga. Synger i badet men kun på amatørbasis.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her