Zara Larsson, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Zara Larsson – Fuld plade i pop-banko

Zara Larsson har endnu ikke gennemført sine teenageår. Alligevel har hun allerede slået sig fast som Skandinaviens – hvis ikke hele Europas – ukronede pop-dronning. Lørdag aften satte hun gang i en gedigen popfest på Bøgescenen. 

Mens tusmørket sænkede sig over en halvmudret festivalplads, spillede den svenske flicka op til dans. Og hvor vi danskere måske normalt har tendens til at drille vores svenske naboer, emmede Bøgeskoven af skandinavisk søskendekærlighed lørdag aften.

Den svenske Beyoncé

Det var som om, man kunne dele aftenens publikum op i to dele. Pigerne var kommet for at danse og synge. Drengene (i hvert fald dem, på den hetero del af det seksuelle spekter) primært var kommet for at kigge. Hvem, der havde den største fest, er jeg faktisk lidt i tvivl om.

Selvom koncerten startede ud med lidt lydmæssige problemer, stod det ganske hurtigt klart, at Zara Larsson er gjort af det samme stof som Rihanna og Beyoncé. Hun kan synge, hun kan danse, og så har hun ar den form for X Factor, der gør hende levedygtig mange år ud i fremtiden.

Zara har hele pakken, og hun ved lige nøjagtigt, hvordan hun skal bruge den. Man kan hurtigt glemme, at hun kun er 19 år. For hun besidder en star quality så markant, at man skulle tro, hun var spyttet ud af en talentfabrik i USA.

Bedst på up-tempo numrene

Larsson viste under sine ballader, at hun råder over en ganske sublim vokal. Men det var under de hook-orienterede radiohits, at hun for alvor shinede. Kæmpehittet ‘Never Forget You’ åbnede ballet, mens David Guetta-collab’et ‘This One’s For You’, ‘Ain’t My Fault’ og ekstranummeret ‘Lush Life’ cementerede, at Larsson er noget det tætteste vi kommer på en skandinavisk Beyoncé.

Med et kort dance break à la dét Beyoncé præsenterede under sidste års ‘Formation Tour’ samt et par hurtige men anerkendende ‘Single Ladies’-strofer, prøvede Larsson absolut heller ikke at skjule, at Queen B har ageret inspirationskilde for den unge svensker.

For et popsvin som undertegnede, var koncerten lørdag aften noget nær perfektion. Hun kan altså noget, hende Zara Larsson. Hun er Skandinaviens regerende popdronning. Og de andre scandipop-piger skal oppe sig, hvis de ikke skal tabe yderligere terræn de kommende år.

Zara Larsson, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Se hele Lasses galleri fra koncerten HER.