DJ Snake, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Per Lange

DJ Snake – Bedste DJ-set nogensinde i Bøgeskoven

Smukfest har haft tradition for nattekoncerter med verdenskendte DJ’s, siden David Guetta besøgte skoven i 2012. Men det var en anden franskmand, der i nat stjal titlen for “Bedste DJ-set i Bøgeskoven”.

31-årige William Sami Etienne Grigahcine er måske ikke den største DJ i verden. Det er langt fra alle, der har hørt om ham. Men han har flere likes på Facebook end Major Lazer, milliarder af streams på Spotify, og så kender du med garanti minimum ét af hans hits. Under kunstnernavnet DJ Snake kom Grigahcine flyvende ind fra højre i 2014 med nummert “Turn Down For What”, som blev en landeplage i hele verden, men allerede før det havde Snake haft fingrene i flere større hits. Han har blandt andet produceret Lady Gagas album “Born This Way” og haft en finger med i spillet på Major Lazers “Bubble Butt”.

Under Smukfest sidste år udgav DJ Snake sit debutalbum “Encore”, som indeholdte 14 vældig forskellige numre. Mens nogle af numrene var featuring store EDM-navne som Skrillex, Yellow Claw og Moksi, var andre lavet i samarbejde med hiphop-navne som Jeremih, Young Thug, Travis Scott og Migos. Variationen i den skive bevidner om Grigahcines dygtighed som producer.

Denne her variation gik igen, da DJ Snake iført sort læderjakke og solbriller, som han altid ses i (Du skal specifikt google “DJ Snake without sunglasses” for at finde billeder af ham uden shades på nettet) stillede sig foran pulten på venstre Bøgescene fredag nat.

Der var ingen nåde. Snake var ikke kommet for sjov. Allerede fra første drop var der tung, tung dubstep på menuen, og tempoet var højt med en BPM på over 120. Visuelt var det et simpelt men lækkert udtryk med solide farver, der fyldte hele scenen, i farverne fra Tricolore, rød, hvid og blå.

DJ Snake, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Per Lange

Det simple udtryk og den hårdslående, rene technolyd gjorde det nemmere som halvtræt publikummer efter en lang dag med masser af musik i Bøgeskoven at forholde sig til det, der blev serveret. Det var som om, at det ikke krævede nogen hjerneaktivitet – uden at det på nogen måde skal lyde nedladende. Man kunne bare lukke øjnene, slå ørerne ud og blive suget ind i nummeret “Pigalle”, som Snake har udgivet i samarbejde med Moksi på “Encore”.

Efter et kvarters “opvarmning” med højt tempo, gik Snake i hit-mode og serverede sine største bangers som perler på en snor. Det startede med en lang, pirrende og vanvittig opbygning til “Turn Down For What”, som blev mikset ud i det tunge nummer “Sahara”, som Skrillex er featuring på. Derfra gik Bøgeskoven i knæ til, hvad jeg tror er Bøgeskovens mest solide sitdown nogensinde, da “Get Low” bragede ud af de store højtalere. For lige at lade Smuklingerne sunde sig på de massive bastæv, valgte DJ Snake en lille sjæler i form af ultramonsterhittet “Lean On”, som han producerede sammen med Major Lazer og Mø.

På papiret er DJ Snake måske – ikke meget, men lidt – en mindre DJ end Major Lazer, der optrådte natten forinden, men det kunne ikke mærkes på nogen måde. Hvor Major Lazer er det store gymnastiske cirkus, som vi beskrev i går, var Snakes ordrer til Smuklinger væsentligt mere simple. Armene i vejret, klap. Ikke så meget mere. Det kvitterede i, at publikum var væsentligt mere engagerede. Og hvis DJ Snake følte, de ikke var helt friske og på, råbte han bare “Wake up motherfuckers!”

DJ Snake, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Per Lange

Efter det tunge kvarter og et kvarters hits kom hiphop-delen af settet, som blev åbnet med “Humble” af Kendrick Lamar og fik et jubelbrøl til at gå igennem publikum. Indtil videre havde Snake ikke ramt forkert. Det virkede som om, at det ville han slet ikke kunne, om så han prøvede.

Det hårdtslående tempo, som der var fra starten, er ikke konstant, men det formår at blive fastholdt, og folk kan godt følge med. Endnu en knytnæve af bas blev serveret med et nummer fra “Encore” i form af samarbejdet med Yellow Claw, “Ocho Cinco”. Der var gået godt og vel en time af koncerten, hvor jeg på intet tidspunkt havde siddet stille, da jeg kiggede på Google Fit på min telefon. Den fortalte mig, at jeg havde danset, hvad der svarer til fem kilometer.

Men som ved alle andre koncerter skal der være en stille stund med en ballade. Den kom i form af “Here Comes The Night”, hvor lyset på scenen blev slukket og natten blev oplyst af lys fra telefoner og lightere. Den hyggelige stemning blev dog kort efter “ødelagt”, da DJ Snake smed “Tremor” på – et legendarisk Tomorrowland-tema – og herefter mixede 666’s legendariske “Alarma” fra 90’erne endnu mere ond og hårdtslående.

De sidste tre numre på setlisten var singalong hits, nemlig “You Know You Like It”, som Aluna George synger, “Let Me Love You” med Bieber på vokal og til sidst “Middle” med Bipolar Sunshine som featuring. Lyset blev tændt udover skoven, som var badet i Tricolore-farvet konfetti. DJ Snake hoppede op på sin pult, råbte hæst “Thank you guys, I love you”, lavede et mic drop og forlod scenen.

Brølet fra publikum lød en kende træt, men der var ingen tvivl om, at folk var imponerede over dét, de havde set. Major Lazer blev sat til vægs. Det samme gjorde David Guetta, Axwell^Ingrosso, Skrillex, Tiësto, Avicii, og hvem der ellers har optrådt i de sene nattetimer på Bøgescenerne de seneste fem år. Dygtighed er én ting, men DJ Snakes setliste sad lige i øjet.

DJ Snake, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Per Lange