Kakkmaddafakka, Smukfest, Smuk17, P3 Teltet
Foto: Lasse Lagoni

Kakkmaddafakka – Spundet ind i ledninger og leg

Det er ikke en genistreg, og det er ikke, fordi de har opfundet den dybe tallerken, men norske Kakkmaddafakka er ikke et band, man skal kimse af. Det viste de i den grad, da de fredag nat satte gang i festen i P3 Teltet på Smukfest.

Norske Kakkmaddafakka består af seks unge gutter, som har krudt i røven. Næsten helt bogstaveligt talt. Måske mere bare konfetti i røven, for det blev blæst op mod teltdugen indenfor de første få sekunder af koncerten.

Og for at komplimentere den kaotiske og energiske stemning fra start, var det passende, at de seks musikere løb og sprang ind til deres instrumenter frem for at gå ind og stille sig hen til deres respektive plads. En efter en.

Til det kun var sanger og guitarist Axel Vindenes, der manglede. Ind løb han. Hurtigere end de andre og hoppede højere end de andre. Hoppede. Fik foden viklet ind i mikrofonens ledning. Forsøgte at redde den. Landede. Væltede. Crashede fuldstændig.

Så var standarden ligesom sat, og det stod klart, at vi var kommet til en koncert, hvor energien fik teltdugen til at lette, da de seks unge nordmænd først gik igang med at spille deres smittende dansable indietoner.

Kakkmaddafakka, Smukfest, Smuk17, P3 Teltet
Foto: Lasse Lagoni

For nok kan indiemusik godt være dansabelt og nok kan man godt blive glad af at lytte til indiesange, men Kakkmaddafakka har et helt andet niveau, som jeg ikke har oplevet før. Deres sange får én til at smile og deres live-optræden er så oprigtig, sjov og indbydende, og det er sjældent, at jeg oplever det til sådan en koncert.

Jeg forstår også først nu, hvorfor bandets koncerter ofte bliver udsolgt kort efter, de er blevet sat til salg. Simpelthen fordi de har så meget energi, så meget leg og så meget sjov på scenen.

Det viste de allerede fra første nummer, da de tre forreste gutter på scenen – Axel Vindenes, Stian Sævig og Pål Vindenes – sendte hinanden deres første blik og hvorefter de i fællesskab tog tre hop til højre, så til venstre og så til højre igen.

Kakkmaddafakkas koncert er virkelig en fryd at være vidne til, for den uskyldige og legesyge tilgang til både musik og koncerterne, uden det bliver påtaget eller alt for kaotisk.

Kakkmaddafakka, Smukfest, Smuk17, P3 Teltet
Foto: Lasse Lagoni

Selvfølgelig fik vi bandets nyeste single “Neighbourhood” som på en og samme tid er en perfekt forlængelse af deres drengede og festlige univers, men som også står som et tegn på, at det er et mere voksent og gennemtænkt Kakkmaddafakka vi får fremadrettet. Så voksen og gennemtænkt et band nu kan være, når de hedder Kakkmaddafakka og inviterer til koncert under opråbet “Godaften maddafakkas”.

Der var virkelig ikke en finger at sætte på koncerten, for drengene er dygtige musikere. De har bare valgt, at de hellere vil have det sjovt og få deres publikum til at danse, og sådanne følelser skal vi ikke kimse af.

Koncerten bød på konfetti, kaos og kærlighed. Og jeg kan kun anbefale folk at tage ind forbi den næste koncert, som Kakkmaddafakka afholder tæt på jer.

Kakkmaddafakka, Smukfest, Smuk17, P3 Teltet
Foto: Lasse Lagoni

Lasse var forbi teltet med sit kamera. Se galleriet HER.