Clean Bandit, smukfest, Smuk17, Smukfest 2017, Bøge scenerne
Foto: Rod Clemen

Clean Bandit – Bedre hjemme på anlægget

De fem musikere og to sangerinder i Clean Bandit formåede ikke at brage igennem ved deres koncert torsdag aften på Bøgescenerne.

Clean Bandit er en britisk konstellation af klassiske musikere, der spiller house-musik. Deres dygtighed blev dog overdøvet af noget, der mindede om en corny pigebandsperformance fra 00’erne.

Med tre sangerinder og en vionlist i front iført stramt tøj og kiksede dansemoves, som skulle vride sig til musikken undervejs i koncerten, blev den fest, som bandet skulle starte ved mørkets frembud torsdag aften, spoleret af påtaget pophed.

Egentlig består bandet af brødrene Jack og Luke Patterson, der spiller henholdsvis bas, keyboard, piano, trommer og andet slagtøj, og Grace Chatto, der synger og spiller cello. Derudover er Patrick Greenberg, Aron Jones, Florence Rawlings, Elisabeth Troy, Kirsten Joy med på scenen, når de tournerer. Og det blev sgu bare for meget.

Mændene var pænt skubbet i baggrunden, mens de mange damer skiftedes til at løfte vokalske opgaver, de slet ikke kunne magte. F.eks. under kæmpehitsene “Rockabye” og “Rather Be”, der oprindeligt er sunget af hhv. Anne-Marie og Jess Glyne. En mudret lyd fra mikrofonerne gjorde ordene vage, ligesom musikken heller ikke kom helt ud over rampen.

Alligevel var pladsen fyldt med glade mennesker, der festede til de elektroniske disco-tunes, men det kunne også mærkes på crowden, at Clean Bandit kun har tre numre, som de fleste kendte. Derfor gav koncerten en flad fornemmelse, og for mit vedkommende drømte jeg om at stå på et dansegulv på et diskotek i en firehestes brandert og synge med på “Rockabye” i stedet, for det havde jeg fået et større kick ud af.

Clean Bandit, smukfest, Smuk17, Smukfest 2017, Bøge scenerne
Foto: Rod Clemen

Se Rods galleri fra koncerten HER.