Status Quo, Smukfest, Stjernescenen, Smuk17
Foto: Lasse Lagoni

Status Quo – De gamle cirkusheste kan endnu

Gennemsnitsalderen blandt publikum lå i den lidt højere ende, da Status Quo spillede op til rockfest på Stjernescenen på Smukfest torsdag aften.

Indrømmet: Status Quo nok ikke er et band, jeg havde brugt tid på på årets Smukfest, hvis jeg ikke skulle have anmeldt dem. Og indrømmet: mit kendskab til dem inden aftenens koncert kan ligge på et meget lille sted. Det var derfor uden de vilde forudindtagede holdninger, at jeg stillede mig klar foran Stjernescenen.

Rutinerede men ikke rutinepræget

Jeg kan notere mig, at bandet (med forskellige konstellationer) i år kan fejre intet mindre end 55 års jubilæum. Af samme årsag kunne man jo godt gå hen og frygte, at lidt metaltræthed efterhånden er ved at indfinde sig blandt de – uden at fornærme nogen –  aldrende bandmedlemmer. Torsdag aften slog de dog fast med syvtommersøm, at det absolut ikke er tilfældet.

De erfarne herrer leverede én af den slags koncerter, hvor man ikke kan undgå at smile over hele hovedet. Det var lidt som at være til familiefest, og ens bedsteforældre sætter musik på anlægget “fra dengang, der stadig blev lavet ordentlig musik”.

Britisk humor med 12o i timen

Frontmand Francis Rossi leverede den velkendte britiske, tørre humor, der skabte god kontakt til publikum. Inden nummeret ‘Softer Ride’ proklamerede han for eksempel, at “This song is from the 70’s. I’m sure I was there, I just can’t remember it”. Det var uden tvivl en mindre diskret henvisning til, at “sex, drugs and rock’n’roll-myten ikke er Status Quo ukendt.

Det er uden tvivl et halvhårdt liv at være rockstjerne. Og med bandets førnævnte 55 års jubilæum in mente, kan det på nogle punkter godt overraske mig, at de overhovedet stadig kan stå oprejst. Guderne må vide hvordan, men Rossi og de resterende bandmedlemmer, Andy Brown og John “Rhino” Edwards, samt de relativt nye  og unge tilføjelser, Leon Cave og Richie Malone, udviste spilleglæde og godt humør gennem hele settet.

På trods af bandets enorme erfaring, virkede deres optræden aldrig rutinepræget. Og nuvel, øl-fulde danskere er nok et publikum, der er relativt nemt at please. Ikke desto mindre skal de garvede rotter have ros for at levere en vaskeægte rockfest.

Status Quo, Smukfest, Stjernescenen, Smuk17
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra koncerten HER.