Chinah, Tinderbox, Stage 4, TB17
Foto: Lasse Lagoni

CHINAH – Københavner-bandet leverede varen

Efter Grusoms åbning af dette års Tinderbox kunne konferencier Thomas Skov byde CHINAH velkommen på scenen. Københavner-trioen, der i dagens anledning var blevet til en kvartet, kvitterede med en succesfuld koncert på festivalens nye scene, Stage 4.

Siden CHINAH debuterede med ”Away From Me” fra EP’en ”Once The Lights Are On” i 2015, er det gået stærkt for det danske band. Året efter vandt de P3’s talentpris ved P3 Guld foran snuden på Anya, Benal og Lord Siva. De høstede oven i købet nomineringer ved Danish Music Awards samme år.

Torsdag eftermiddag var der da heller ikke meget at tage fejl af: Det elektroniske band satte en tyk streg under, at de kan deres håndværk, hvilket resulterede i en særdeles velspillet koncert. Den gennemtrængende synth og tunge beats harmonerer perfekt med forsanger Fines skrøbelige vokal. CHINAH har formået at skabe et unikt lydunivers. Med elementer fra både pop- og R’n’B-scenen har de skabt en kombination, der gør deres lyd ny og genkendelig på samme tid.

Something old, something new, something borrowed…

Bandet præsenterede både sange fra marts-udgivelsen, ”Hints” samt smagsprøver på spritnyt materiale med sangen ”Obsessed”. Velkendte toner som ”Can’t Remember How It Feels” og bandets indtil nu største hit, ”Away From Me” var selvsagt også en del af settet torsdag eftermiddag. Til publikums store jubel, naturligvis.

Mod slutningen af koncerten spillede bandet et cover af Ameries ”1 Thing”. Nummeret havde været en tur igennem CHINAH-maskinen, og havde jeg ikke vidst bedre, kunne de lige så godt have bildt mig ind, at det var et originalt CHINAH-track – hvilket blot understreger danskernes enorme musikalske talent.

Introvert indlevelse

Går man til CHINAH-koncert for at deltage i dialog med bandet, bliver man nok slemt skuffet. Med undtagelse af et par enkelte ”Tak fordi I er her”, var der ikke meget tovejskommunikation at spore til dagens koncert. Men distancen virkede aldrig arrogant. Det var nærmere en oplevelse af introverte musikere, der forsvinder ind i deres eget univers.

Nu skal CHINAH selvfølgelig heller ikke klandres for ikke at bruge deres begrænsede festival-spot på at stå at sludre. Det er jo musikken, vi er der for. Ikke desto mindre står man lidt med følelsen af, at der mangler en lille smule spræl. Et overraskelsesmoment af én eller anden art.

Overraskelserne kom aldrig. Men det ændrer ikke på, at trioen er godt i gang med at slå sig fast, som en fast del af lydlandskabet i Danmark. Har du endnu ikke oplevet CHINAH, er jeg ganske sikker på, du nok skal få chancen i fremtiden. De er her for at blive.

Chinah, Tinderbox, Stage 4, TB17
Foto: Lasse Lagoni

Se alle Lasses billeder HER.