Off Bloom, NorthSide, Red Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Off Bloom: “Vi har samplet lyden af en komet”

Til P3 Guld i efteråret trådte den danske trio Off Bloom pludselig op på scenen. De tre unge musikere var aftenens “surprise” og blev altså lige pludselig vist frem for hele den danske musikbranche. Det var en start, de fleste bands kun kan drømme om, men det betyder altså ikke, at de nu får alt serveret. Det kræver hårdt arbejde – og en konstant lyst til at prøve nye lyde af.

Off Bloom består af tre unge musikere, der har fundet hinanden, på trods af at de kommer fra hver deres ende af landet. Mette, Mads og Alex sprang med hovedet først ind i musikbranchen, da de sidste efterår spillede for et fyldt Koncertsalen til P3 Guld. Fredag havde de æren af at åbne dette års NorthSide, da de spillede på Red Stage.

Vi tog en snak med dem efter koncerten om deres musik, og hvordan man jonglerer et arbejde, der er en hobby, der altid ligger i baghovedet og spøger.

“Den største forskel fra før P3 Guld og nu er nok, at vi aldrig rigtig er hjemme. Vi er en smule rodløse, og forsøger stadig at skulle finde en ro i den nye tilværelse,” forklarer trioens ene producer, Mads.

Den anden producer, der er med til at skabe lydbilledet om sangerinden, Mettes, stemme, Alex, afbryder naturligt og overtager ordet:

“Vi vil rigtig gerne have rutiner, men vi er virkelig dårlige til det.”

Off Bloom, NorthSide, Red Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

“Det handler egentligt om, at vi tror, vi er spontane mennesker, men i virkeligheden er vi hamrende kedelige og vil gerne have rutiner i hverdagen,” fortsætter Mads.

Mette, der er bandets særdeles talentfulde sangerinde, nikker gengivende til sine kollegaer og kammeraters udsagn og tilføjer:

“Da vi så en mulighed for at sige vores job op og gøre det her fuld tid, skulle vi finde en måde at gøre det på, hvor vi ikke hele tiden var i panik over, at vi ikke kunne finde ud af, hvornår vi skulle arbejde – og hvornår vi ikke skulle.”

Off Bloom, NorthSide, Red Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Bandets første EP udkom i efteråret 2016, og derefter kunne man ikke længere stille spørgsmålstegn ved, om de tre musikere nu også er professionelle musikere. Alligevel erkender trioen, at det er svært at jonglere et arbejde, der samtidig er så stor en hobby.

“Vi har alle lige været på ferie i fem dage. Vi endte med at ringe sammen hele tiden, hvor vi sad i hver vores ende af telefonen og råbte: Jeg har det forfærdeligt! Jeg kan slet ikke slappe af. Mit hjerte banker, og det hele er noget lort!” gengiver Mads med et grin.

Så mens de alle tre sad ved en pool i hver sit ferieparadis i hver sin solstol, hamrede hjertet på livet løs.

“Når vi er afsted på ferie, og derfor ikke skal arbejde, er det jo egentligt et problem. For normalt lavede vi musik, når vi havde fri. Nu, når vi er på ferie, kan vi ikke lave musik – også selv om, det er det eneste, vi har lyst til,” prøver Mads at forklare.

Off Bloom, NorthSide, Red Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Det med at skulle jonglere arbejde og fritid er en svær balance, det er alle tre i bandet enige i. Men det er samtidig en virkelig vigtig balance at finde.

“Det skal nok komme,” forsikrer Mette, der bliver afbrudt af en knap så opmuntrende Mads:

“Eller så kommer det ikke.”

“Og så dør vi af stress, når vi runder 50 år, og så er det fint,” afslutter Alex med et grin.

Lige nu er det muligt at finde bandets EP “Love To Hate It” på streamingtjenesterne, og så har bandet faktisk for nylig udgivet en ny single: “Falcon Eye”. Det er især på denne single, at man lægger mærke til Off Blooms flair for en god produktion og en umættende nysgerrighed for musikkens mange aspekter

Derfor er det måske en passende betegnelse af beskrive bandets lyd som en dekonstruerende popmusik, for musikken er ofte samplet, klippet og sat sammen af lyde og øjeblikke fra musikere og fra hverdagen. Der er især et lydklip, som har været særlig mærkværdig for bandet.

“For godt tre år siden fløj en komet tæt på jorden. Der havde NASA optaget lyden af den, da den fløj tæt på en rumsonde. Det afgav nogle meget højfrekvens og lavfrekvens lyde. Så samplede vi det, og nu er lyden af en komet med i mange af vores sange,” forklarer Mads.

Off Bloom, NorthSide, Red Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Ingen tvivl om, at det kræver hårdt arbejde at få en komet til at passe i en sang. Og det hårde arbejde, som bandet har lagt for dagen, har resulteret i hele to albums, de har liggende, som de egentligt kan udgive. Men for Off Bloom handler det om en æstetisk oplevelse, der skal være fuldstændig på plads.

“Det skal give mening, og det skal fortælle en historie, som er ret svært at fortælle med streamingtjenester, hvor folk ikke rigtig lytter et helt album igennem,” siger Alex og fortsætter:

“Det skal udgives på et tidspunkt, hvor folk rent faktisk har tid til at sætte sig ned og lytte. Hvis man udgiver nogle sange samlet, skal det også være en oplevelse samlet.”

“Der er en fortælling, vi har lyst til at fortælle. Lige nu har vi simpelthen ikke nogen idé om, hvordan vi skal kunne samle det og udgive det, så det kommer til at give mening for folk – og så det kommer til at give mening for os,” afslutter Mads.

Off Bloom drager hen over sommeren mod både Tyskland og England, hvor de helt sikkert kommer til at fortrylle det udenlandske publikum, som de har fortryllet os hos Poplish.

Off Bloom, NorthSide, Red Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni