Folkeklubben, NorthSide, Green Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Folkeklubben – Enkelthedens mestre

Lørdag formiddag gæstede Folkeklubben Green Stage på NorthSide med deres tidløse tekster og gæve smil. Her viste de i sandhed, at enkelthed ikke er fortabt.

Mudder og Folkeklubben var to ting, som publikum lørdag formiddag fik lov til at opleve ved NorthSide – og overraskende, så fungerede det. Deres tidsløse tekster gjorde, at man i særdeleshed følte, man var en del af noget større; en del af folket.

Enkeltheden ved Folkeklubben er en så stærk del af essensen ved bandet – og i sangen “For Pengene” viste trioen sig fra deres bedste side. Det var en situation, hvor musikken lyder som dyrt produceret amerikansk musik, hvor det i virkeligheden bare er enkelt.

Under koncerten med Folkeklubben var det svært ikke at tænke i de kulturelle baner. Bandets musik lyder så dansk, som det kan komme til, og som de selv fortalte, er der en kulturel gevinst i, at man genudsender tv-serien Matador for syvende gang.

Selv om det er Kjartan Arngrim, der er forsanger i bandet, og derfor står forrest på scenen, er det ikke ham, der udgør Folkeklubben. For Folkeklubben vil ikke være Folkeklubben uden Rasmus Jusjong og Rasmus Dall. Folkeklubben er en komplet trio, der gør det fantastisk. Særligt ved sangen “Ske Noget Mere”, der udkom i 2014, viste bandet, hvordan instrumenterne spiller bedst sammen, når der er en klang af enkelthed over sig.

Folkeklubben, NorthSide, Green Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Selv om solen skinnede, var vi allerede på det tidspunkt smurt ind i mudder til anklerne. Det kom os nu ikke så vigtigt, for deres smukke tekster giver os lyst til at slentre ned af Oktober Boulevard, ligesom de synger de i “Her Tilbage Igen”: Tag min hånd, vi går så ganske klart. Sort-hvide par ad Oktober Boulevard. Mon vi venter her tilbage igen?

Jeg må indrømme, at jeg håbede, at vi en dag ville vende tilbage igen, for Folkeklubben komplimenterer NorthSide noget så fint, og de åbnede lørdagens program noget så godt.

Det eneste, der skal nævnes som værende noget negativt, er, at bandmedlemmerne står samme sted hele koncerten igennem. Man savnede, at de gik hen til hinanden og lavede en guitar solo eller en anden form for indblanding. Det ville skabe liv og give et frisk pust til formiddagens strabadser.

Folkeklubben, NorthSide, Green Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Husk og se Lasses galleri fra lørdagens første koncert på NorthSide HER.