Phlake, Jelling Musikfestival, Teltscenen
Foto: Lasse Lagoni

Phlake – Svedigt og sexet i sommersolen

Kaskader af røde næser havde fundet ly for den skarpe sol over Jelling, da Phlake spillede på Teltscenen fredag eftermiddag.

Mens Ulven Peter Belli spillede for de gamle på Alfreds Scene, tog Phlake sig af “børnepasningen” og inviterede til chilleren dansefest i ly for den bagende sol. 17:05 gik duoen på med band til et fyldt telt, der allerede ti minutter før koncerten lållede og hoppede og virkede klar til fest.

Albertslunddrengene har fået stor succes efter hitsinglen “Pregnant” sidste år, hvilket vi blandt andet så, da de spillede på den næststørste scene ved Smukfest i august.

Sanger Mads Bo havde taget den store stemme med, som han kælede for de fremmødte med allerede fra første nummer, “Something Better”. Mens neonskiltet med ordene “Slush Hours” – navnet på bandets debutalbum – blinkede i gule, blå og røde farver, dansede den 29-årige sanger rundt og hengav sig til egne numre.

Det smittede af på de besøgende. Teltet lugtede lummert af brændt hud, men alligevel formåede de mange rødhudede at få danset med på det soulklingende og ligeledes lumre track “So Faded” og selvfølgelig føromtalte “Pregnant”.

Efterfølgende præsenterede Phlake et nyt nummer, som er optempo og meget sommerligt i lyden. Det blev leveret med salsamoves fra Mads Bo og stort smil over – forestiller jeg mig – at få lov til at spille nyt materiale og se det blive taget vel imod.

Varmen i teltet var til sidst så tyk, du kunne række ud og føle på den, ligesom den lumre stemning heller ikke blev mindre, som koncerten skred frem. Der blev kysset i hjørnerne og danset tæt.

Alt i alt var Phlake en hyggelig fornøjelse og godt programsat til en tung fredag eftermiddag, hvor de fremmødte i samarbejde med det veloplagte band formåede at trodse heden og gøre det hele lidt mere svedigt.

Phlake, Jelling Musikfestival, Teltscenen
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra den svedige koncert HER.