Phlake, Smukfest, Stjernescenen, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

Phlake – Bollemusikanter vuggede Smukfest blidt

RnB-duoen Phlake leverede en sexet, sød og tilbagelænet koncert, der til tider blev en tand for afslappet.

Pas på jer selv og hinanden, formanede Simon Juul, mens han introducerede RnB-duoen Phlake på Stjernescenen under Smukfest fredag eftermiddag.

Måske hentydede han til duoens koncert på Roskilde for halvanden måned siden. Der skabte koncerten nemlig både panik og kaos, da der kom langt flere publikummer, end koncertpladsen.

Hvis der var ligeså mange mennesker ved Roskildes Live Scene, som kom til koncerten på Stjernescenen, så er det forståeligt. Overalt var der mennesker, selvom der også var plads til at vugge blidt fra side til side, som mange publikummer ville komme til under koncerten. Det blev heller aldrig utrygt, ligesom duoen heller ikke blev rigtig farlige.

De var både velspillende og lækre at lytte til, og deres brand af blid bollemusik passede særdeles godt til skovens smukke rammer og eftermiddagspublikummets afslappede sindelag.

Især forsanger Mads Bo gik rent igennem og lod sin blide stemmes favntag forføre os uden at oversynge og oversælge sin kunnen og sange.

I Lukas Graham agtig-stil gik han på scenen iklædt nogle jogging-shorts, en løs t-shirt og en grå kasket.

Men i modsætning til Graham stod tøj-stilen ikke i kontrast til energi og showmanship, men i forlængelse af Mads Bos afslappede facon som performer. Det meste af tiden slentrede han roligt omkring på scenen, og scenessnakken blev også i det afslappede leje med bemærkninger som: ”Den næste sang handler om at have det godt i maven.”

Og da de efter fem sange allerede havde spillet ”So Faded” og ”Pregnant” for derefter at give sig i kast med de mindre kendte sange fra kataloget, blev det også lidt kedeligt. At være vellydende er vigtigt, men det er sceneshowet også. Og ligesom til Mikael Simpson i går manglede der noget til øjnene, når nu ikke bandet gør et show af sig.

Det blev en ung mand blandt publikum, der bragte energien frem, da han under ”Dress Off” tog sangens besked om at strippe alvorligt og stillede sig nøgen på ryggen af to kammerater.

Det tog Phlake som en påmindelse om at huske at lege, og da de gik af scenen en halv time senere, var vi slet ikke klar til at sige farvel.

Phlake, Smukfest, Stjernescenen, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

Se flere billeder HER